Tinejdžerska zvijezda Billie Eilish dominirala je u nedjelju osvojivši Grammyje u četiri glavne kategorije – za najbolji album, pjesmu, snimku godine i najboljeg novog izvođača, što se rijetko događa na dodjeli ove najvažnije glazbene nagrade.

Eilish, 18-godišnja debitantica jedinstvena zvuka, nagrade je osvojila za svoj debitantski studijski album “When We All Fall Asleep, Where Do We Go?”, a njezin hit singl “Bad Guy” proglašen je skladbom i snimkom godine.

Sveukupno, kući je odnijela pet nagrada.

Tek je druga osoba u povijesti Grammyja, i pri tome najmlađa, koja je na jednoj dodjeli osvojila sva četiri najvažnija Grammyja.

Eilish, prepoznatljiva po zelenoj kosi i vrećastoj odjeći, snimila je album s bratom Finneasom u spavaćoj sobi njihova doma u Los Angelesu. Finneas je osvojio Grammyja za producenta godine u neklasičnoj kategoriji.

Čini se kako su oboje bili zbunjeni takvim uspjehom kojim su pomeli etablirane zvijezde poput Taylor SwiftAriane Grande i repera Post Malonea.

– Ovaj album nismo snimili da osvojimo Grammy. Pisali smo o depresiji i suicidalnim mislima te promjeni okoliša… Stojimo ovdje zbunjeni i zahvalni – rekao je Finneas dok su primali nagrade.

Upitana nakon dodjela što će učiniti sljedeće, Billie je odgovorila: “Jedino razmišljam o ovom trenutku… Učinit ću što god budem htjela”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime