Karlovačka županija je započela s održavanjem zborova građana po gradovima i općinama. Tako je prvi takav zbor građana održan u četvrtak, 19. rujna, u Lasinji, u prostoru DVD-a Lasinja. Cilj zborova građana je upoznati građane s radom i projektima Karlovačke županije te u komunikaciji s građanima saslušati njihove zahtjeve, prijedloge, primjedbe, kritike…
Tako je vodstvo Karlovačke županije, predvođeno županom Damirom Jelićem, u Lasinji u neposrednoj komunikaciji s građanima, predstavilo svoje projekte, posebno one koji se odnose na područje Općine Lasinja. Nakon pozdravnih riječi načelnika Općine Željka Prigorca i župana Damira Jelića okupljenim građanima prezentirani su projekti na kojima Županija radi te projekti koji su od interesa ili su vezani uz područje Lasinje. Predstavljeni su projekti vezani za demografiju, mrežu škola, Regionalni centar kompetencija, dječje vrtiće, obranu od poplave, zbrinjavanju otpada, državne imovine, turizma i gospodarstva te prometne i komunalne infrastrukture. Projekte su uz župana Jelića, predstavili zamjenice župana Martina Furdek Hajdin i Vesna Hajsan Dolinar, pročelnik Ureda župana Kristijan Čujko, ravnatelj ŽUC-a Stjepan Turković i voditeljica Odsjeka za građenje Anita Malović. Okupljeni građani potom su postavljali pitanja i davali prijedloge, a najviše se pitanja odnosilo na uređenje prometnica i komunalne probleme.

Nakon održanog zbora građana župan i suradnici obišli su novouređene sportske terene, obnovljenu staru općinsku zgradu te novouređeni prostor za dječji vrtić.  

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime