Župan Karlovačke županije Damir Jelić, sa suradnicima, je u srijedu, 25. rujna, obavio primopredaju novih vatrogasnih vozila u prostoru Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Slunju (Plitvička 9). U nazočnosti predstavnika Vatrogasne zajednice Karlovačke županije, na čelu s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Goranom Frankovićem i predstavnika Grada Slunja, na čelu s zamjenikom gradonačelnia Ivanom Požegom, vozila su predana JVP Ogulin, DVD-ima Slunj, Belajske Poljice, Hrnetić-Novaki i Vojnić. Radi se o 5 pick up vozila marke Mitsubishi L200, ukupne vrijednosti oko 1,2 milijuna kn, nabavljenih sredstvima Ministarstva poljoprivrede kroz projekt opće korisnih funkcija šuma (OKFŠ). Vatrogasne postrojbe i VZKŽ su u vozila dodatno uložile 202 tisuće kuna za njihovo opremanje.

Nakon svečanosti u prostoru DVD-a Slunj župan je sa suradnicima posjetio Hotel Mirjana u Donjem Nikšiću, gdje je Karlovačka županija kroz postupak izdavanja dokumenata za gradnju sudjelovala u investiciji u ovom turističkom objektu.
S investicijom i poslovanjem hotela goste je upoznao vlasnik Darko Flanjak, koji u proširenje hotelskih kapaciteta ulaže oko 30 milijuna kuna i to izgrdnjom novih smještajnih kapaciteta za 50 osoba, izgradnjom bazena te u narednoj fazi wellness centra. Prema kazivanju vlasnika hotel posluje iznimno uspješno i gotovo je u potpunosti popunjen do kraja godine i to uglavnom stranim gostima. Tako dobri rezultati otvorili su potrebu za dodatnim proširenjem i dodatkom novih sadržaja, koji će privući i nove goste. Nakon što su župan i surdnici obišli hotel i razgledali prostor budućeg gradilšta vlasnik Darko Flanjak istanuo je izvrsnu suradnju sa Županijom, posebno s Uprvanim odjelom za graditeljstvo koji mu je kao investitoru u vrlo kratkom roku izdao lokacijsku dozvolu za ovu investiciji te se uskoro očekuje i izdavanje građevinske dozvole, a potom i početak gradnje. Radove na izgradnji novih sadržaja hotela izvodit će tvrtka Špelić iz Slunja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime