Cesarovac

78

Generacije prolaze, Cesarovac ostaje. U nekom sjećanju. U nekim mislima. Slika današnjih i nekih drugih dana. Onih odavno minulih…

Cesarovac za mnoge generacije Ogulinaca znači više od zdenca na kojem se umorni putnik mogao napojiti. On je simbol grada, dio njegove vizure. U sjećanjima nekadašnjih dječaka on je mjesto s kojega si lijepo mogao imati cijeli nekadašnji Korzo pod kontrolom. Cesarovac je bio i mjesto prvih ljubavi. Tamo su se otkrivale male slatke tajne i mnogi, danas već zaboravljeni Ogulinci, upravo tu su smišljali lijepe priče o životu “negdje drugdje”. I odlazili su. Vraćali su se rijetko, pa rjeđe, pa nikako. A nama su prepustili brigu o Vrelu svog, i našeg djetinjstva. I djetinjstva onih prije nas.

Sada su uz Cesarovac „neki novi klinci“. I oni snuju svoje prve ljubavi i smišljaju neke nove životne priče o životu „negdje drugdje“. I oni će jednoga dana otići i vraćati se sve rjeđe, pa rjeđe, pa više nikako. A onima koji ostaju, ostaviti će brigu o Cesarovcu. I… tako unedogled. Priča je ista, Cesarovac je isti, samo su druge djevojčice i dječaci.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime