Blagoslovljena zastava specijalne policije Ogulin

339

Svečanost blagoslova nove zastave nedavno osnovane Udruge specijalne policije Ogulin održana je 27. listopada na nedjeljnoj misi u župnoj Crkvi sv. Križa.

Misu je predslavio župnik Župe sv. Križa iz Ogulina vlč. Josip Štefančić u suslavlju fra Mirka Gregova iz samostana sv. Franje Asiškog franjevaca trećoredaca glagoljaša iz Ogulina. Glazbom je misu animirao župni zbor uz orguljsku pratnju Marije Kaurić.

Na misi su nazočili brojni pripadnici ove postrojbe koja je podnijela veliki teret na početku i tijekom Domovinskog rata, kao i njihovi gosti iz Karlovca, pripadnici specijalne policije Grom te pripadnici Udruge specijalne policije „Rode“ iz Varaždina te ratni zapovjednik Specijalne policije MUP-a RH iz vremena Domovinskog rata, umirovljeni general Željko Sačić.

Vlč. Štefančić prisustvovao je polaganju vijenaca za sve poginule pripadnike specijalne policije kod spomenika poginulim braniteljima na Trgu hrvatskih rodoljuba, a na misi je prije blagoslova podsjetio na najvažnije činjenice ove postrojbe osnovane 23. siječnja 2019., a kroz koju je prošlo 48 članova od kojih je Željko Brozović bio i prva žrtva Domovinskog rata iz redova policije na području županije.

Pripadnici ove postrojbe sudjelovali su u akcijama od Papuka, preko Maslenice, Medačkog džepa do Dubrovnika i Velebita. Kum zastave pri blagoslovu bio je saborski zastupnik iz Ogulina Tomislav Lipošćak. Na kasnijem druženju članova udruge zajedno s gostima i svećenicima u domu na Ribarićima, general Sačić je poručio da gdje su dva ili tri branitelja, Bog je uvijek s njima. Članovima je poručio da za našu djecu stalno šire istinu o Domovinskom ratu.

Saborski zastupnik Tomislav Lipošćak zahvalio je na časti da bude kum zastave i poručio: “Ako želimo ići naprijed i okrenuti se budućnosti, uvijek trebamo znati što je bilo prije i svjesni i ponosni svoje povijesti.”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime