Sinisa Glavasevic 01

4. studenoga 1960. godine u Vukovaru rodio se pisac, radijski urednik i ratni izvjestitelj, Siniša Glavašević. 

Osnovnu i srednju školu je završio u rodnome gradu, a studij u Sarajevu. Nakon završetka studija komparativne književnosti, radio je u školama u Lovasu i Borovom naselju.  Na Hrvatskome radiju Vukovar se zaposlio prvo kao spiker, a za vrijeme Domovinskoga rata je radio kao radijski urednik i ratni izvjestitelj. Iz opkoljenoga Vukovara čitao je slušateljima priče o temeljnim ljudskim vrijednostima i izvještavao o herojskoj obrani grada. 

Na današnji dan, 1991. godine, na putu u vukovarsku bolnicu u koju je išao prikupiti podatke, ranjen je krhotinom granate.  18. studenoga dovršava svoje posljednje izvješće kao ranjenik Opće bolnice Vukovar. Dan poslije odveden je zajedno s ranjenicima i medicinskim osobljem bolnice. Naknadno je utvrđeno da je ubijen i pokopan u masovnoj grobnici na Ovčari. Ekshumiran je i identificiran 1997. godine.

Njegove dvadeset i četiri kratke, lirske priče o gradu, ljudima i životu, zajedno sa  ratnim izvješćima iz opkoljenoga grada, objavljene su posthumno u zbirci Priče iz Vukovara. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime