prosvjed učitelja

S transparentima, glazbom i zviždaljkama, prosvjednici su ispod Vladinih prozora još jednom zahtijevali povećanje koeficijenata.

Prosvjetni sindikati traže povećanje koeficijenata složenosti poslova učiteljima i nastavnicima za  6,11 posto jer njihov koeficijent zaostaje za koeficijentima drugih zaposlenih u javnom sektoru.

Povorku, koja se okupila pred Hrvatskim narodnim kazalištem, na prosvjednom hodu pod geslom “6. 11. za 6,11 posto” predvodili su čelnici triju sindikata obrazovanja Branimir MihalinecSanja Šprem i Igor Radeka, kao i Branimir Štrukelj, glavni tajnik Sindikata odgoja i obrazovanja Slovenije i potpredsjednik Europske konfederacije sindikata.

Prosvjednici su pristigli iz svih dijelova Hrvatske, a dvadesetak autobusa iskrcalo ih je ispred Hrvatskog narodnog kazališta i pritom nakratko usporilo promet. Nosili su transparente na kojima piše “Ne napredovati znači nazadovati”, “Kol’ko para, takav transparent”, “Mi stvaramo, vi trošite”.

Nadoknada nastave

Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo je obavijest školama vezanu uz mogućnosti nadoknade nastavnih dana. Osnovne škole koje rade u jednoj ili dvije smjene mogu održati nadoknadu subotom samo u tjednu u kojem se zbog održavanja štrajka, nije održala nastava, odnosno ako je u radnom tjednu bilo manje od pet nastavnih dana. Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak vjeruje da će većina škola odraditi maksimalno 6 dana koje treba nadoknaditi tijekom nenastavnih dana i subota.  

Podsjetimo, sutra se nastava redovno održava, a u petak, 8. 11. štrajka se u školama Karlovačke županije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime