palica stop policija

Od  8. do 12. studenoga policija će provoditi pojačane mjere nadzora sudionika u prometu s ciljem utvrđivanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola i njihovog isključivanja iz daljnjeg sudjelovanja u prometu.

Bliži nam se Martinje, praznik krštenja mošta u vino. Upravo u dane martinjskog vikenda mnogi ljubitelji vina pretjeraju u njegovoj konzumaciji i često u alkoholiziranom stanju sjedaju za upravljače vozila. Stoga će Policijska uprava karlovačka pojačano nadzirati promet s posebnim naglaskom na alkoholiziranost vozača.

U prvih deset mjeseci 2019. godine dogodilo se 779 prometnih nesreća, u kojima je 311 sudionika bilo pod utjecajem alkohola i to u svojstvu vozača 224, putnika 82 i pješaka 5. U 139 prometnih nesreća su počinitelji bili pod utjecajem alkohola, a od toga četiri prometne nesreće su bile sa smrtno stradalim osobama, 52 s ozlijeđenim osobama i 83 s materijalnom štetom.

Shodno navedenom, Policijska uprava karlovačka će posebno u razdoblju od  8. do 12. studenoga provoditi pojačane mjere nadzora sudionika u prometu s ciljem utvrđivanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola i njihovog isključivanja iz daljnjeg sudjelovanja u prometu.

– Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise, a posebice vozačima da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića te da vožnju prilagode uvjetima na cesti. Ujedno, savjetujemo im da koriste alternativne načine prijevoza, da ih vozi osoba koja nije pod utjecajem alkohola ili da koriste javni gradski prijevoz ili taxi prijevoz – rečeno je iz PUK-e.

Čuvajte sebe, druge u prometu i svoje novčanike.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime