bozic

Kuglice, lampice, šljokice, borići, ukrasi, darovi… Ok! Police supermarketa prepune su božićnih ukrasa, a tek je 16. studeni! I sama im ne mogu odoljeti. Ali, nije li prerano? Odgovorite svatko za sebe. Nebitno. Svake godine „božićna euforija“ počinje sve ranije i ranije. A za što se zapravo pripremamo? Što je za Vas Božić? Zapitate li se što je Božić kada izgovarate poznate rečenice kao što su: „Što ću djeci kupiti za Božić?“, „Koje bih kolače mogla peći za Božić?“ ili kada pjevušite poznate stihove: „Sretan Božić svakome!“. Što to želite? Opet odgovorite svatko za sebe.
Što želim reći?! Često nas to blještavilo ukrasa i lampica zaslijepi da ne vidimo pravi put. A koji je to pravi put? Pa onaj koji svake godine pripravljamo našem jednom jedinom malom Bogu – Božiću. Onom koji se rodio u tako maloj, hladnoj i tijesnoj štalici bez blještavila i kiča. Tako jednostavno i skromno. I to je upravo ono što On od nas traži. Da Ga dočekamo u neizmjernoj ljubavi jednih prema drugima. U zahvalnosti na blagoslovima koje primamo svaki dan. U opraštanju, u zagrljajima, u sitnicama. U toplom domu s obitelji, u veselom društvu prijatelja, u pomoći najpotrebitijima. Jer kako je rekao: “Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!” (Mt 25, 45).

Osmijeh, zagrljaj, topla riječ i vrijeme ne koštaju ništa, a znače mnogo. Često na to zaboravljamo, jer nas ovaj svijet vuče na neke druge strane, no ne zaboravite tko ste i na što ste pozvani! I to ne samo u ove blagdanske dane, već cijele godine. Neka Božić bude u Vašim srcima svaki dan.


♫„Jedan glas iz pustinje, u sve vijeke vapije: Braćo ostavite grijehe! Jedni druge ljubite! Vrijeme spasenja već je tu. Staze sve poravanjte i pripravite put Gospodinu!“♫

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime