olmo

Nogometaš Dinama Dani Olmo debitirao je za španjolsku nogometnu reprezentaciju u utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Malte i odmah se upisao u strijelce.

Olmo je zamijenio Moratu u 66. minuti i samo tri minute kasnije zabio iskoristviši asistenciju Thiaga Alcantare. Lijepo je Olmo zaobišao vratara Malte te zabio u nebranjenu mrežu za 5:0.

Španjolska, koja je već ranije osigurala nastup na EURU, pobijedila je Maltu sa 7:0. Strijelci za Furiju bili su i Alvaro Morata (23), Santi Cazorla (41), Pau Torres (62), Pablo Sarabia (63) i Gerard Moreno (71)

Nogometne reprezentacije Finske i Švedske osigurale su nastup na Europskom prvenstvo 2020. godine, pa je do sada poznato 12 reprezentacija koje će se idućeg ljeta boriti za europski tron.

Fincima će to biti premijera ne samo na europskim već i na svim velikim natjecanjima, dok je Švedska izborila svoje sedmo europsko prvenstvo.

Finska i Švedska su se pridružile reprezentacija koje su EURO već su osigurale, a to su Belgija, Češka, Engleska, Francuska, Italija, Poljska, Rusija, Španjolska, Turska i Ukrajina.

Nadamo se kako će u ovom društvu u subotu naći i Hrvatska kojoj treba barem bod protiv slovačke na Rujevici kako bi izvadila vizu za europsko prvenstvo.

U skupini F Rumunjska i Švedska su u izravnom okršaju u Bukureštu odlučivale tko će se iz ove skupine pridružiti Španjolcima na EP-u. Šveđani su uoči utakmice imali bod više, a pobjedom u Bukureštu sa 2-0 razriješili su sve dvojbe uoči zadnjeg kola.

Gosti su poveli u 18. minuti golom Marcusa Berga koji je zabio glavom nakon odličnog ubačaja Emila Forsberga. Korak bliže karti za EP Šveđani su došli u 34. minuti kada je Robin Quaison zabio za 2-0.- Bila je to još ljepša akcija, a napadaču Mainza za pogodak je asistirao Berg. U drugom dijelu gosti su mirno obranili prednost i zasluženo slavili.
Španjolska vodi na ljestvici sa 23 voda, Švedska je druga sa 18 bodova, dok Rumunjska i Norveška imaju po 14 bodova.

U skupini J Italija se i prije ovog kola plasirala, a “Azzurrima” se večeras pridružila i Finska pobjedom protiv Lihtenštajna sa 3-0.

Finska reprezentacija će tako prvi put u povijesti nastupiti na nekom velikom natjecanju. Finci do sada nisu nastupili niti na jednom od 21 svjetskog prvenstva, niti na jednom od 15 odigranih europskih prvenstava.

U kvalifikacijama za EURO 2020. su napokon uspjeli premda nisu imali laganu skupinu. Pobjedom protiv Lihtenštajna sa 3-0, kolo prije kraja natjecanja u skupini J osigurali su drugo mjesto iza pobjednika skupine Italije koja je u Zenici pobijedila Bosnu i Hercegovinu sa 3-0.

Pobjedu Fincima donijeli su Jasse Tuominen (21) i Teemu Pukki s dva nova gola (64-11m, 75), ukupno devet u kvalifikacija.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Italije nije imala rezultatsku važnost jer su Finci ranije obavili posao, no Talijani su u Zenici lovili rekord i uspjeli su. Prvi put u povijesti nanizali su deset pobjeda. Do sada su imali devet pobjeda u nizu čime su izjednačili rekord iz 1939. godine.

Italija je nakon prvog poluvremena vodila 2-0 golovima Francesca Acerbija (21) i Lorenza Incignea (37), a u drugom dijelu među strijelce se upisao i Andrea Belotti (52).

Italija vodi na ljestvici sa 27 bodova, Finska ima 18 bodova, Grčka 11, a BiH, koju vodi Robert Prosinečki i Armenija po 10 bodova.
U skupini D još ništa nije poznato.

Danska je pobijedila Gibraltar sa 6-0, dok je Švicarska bila bolja od Gruzije sa 1-0. Uoči zadnjeg kola Danska, Švicarska i Irska su u igri za prolaz. Na ljestvici vodi Danska sa 15 bodova, Švicarska ima 14, a Irska 12 bodova. U zadnjem kolu Švicarci imaju najlakši posao, gostuju kod Gibraltara, dok će Irska i Danska u Dublinu loviti drugu kartu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime