bozinovic

Pri postupanju policijskih službenika, koji rade na suzbijaju nezakonitih migracija, na području Gorskog kotara ozlijeđen je strani državljanin, priopćila je policija. Operiraju ga liječnici Kliničkog bolničkog centra Rijeka.

Na mjestu događaja provodi se očevid te su, kako bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice događaja, uključene sve nadležne službe. Iz policije još navode da će zbog tog događaja glavni ravnatelj policije uputiti u Policijsku upravu primorsko-goransku stručni tim Ravnateljstva policije, kao potporu službama na terenu.

– Danas oko 17 sati hrvatska policija je postupala u zaštiti hrvatske granice i došlo je do postupanja u blizini Tuhobića na nepristupačnom terenu prema skupini migranata. Policijski službenici su sprečavali prelazak skupine koja se najvjerojatnije željela domoći Slovenije. U tom postupanju je jedan migrant ozlijeđen. Prema dosadašnjim saznanjima, vjerojatno je došlo do ozljeđivanja radi upotrebe vatrenog oružja. Po tome će postupati nadležno Županijsko državno odvjetništvo koje će provesti očevid, a jedan dio stručnog tima Ravnateljstva policije već je došao u Rijeku. Ostali će doći sutra, izjavio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Dodao je kako je bio u KBC-u Rijeka i razgovarao s liječnicima koji su migranta zbrinuli i operirali. Radi se o težoj ozlijedi i operacija je još uvijek u tijeku, naglasio je i za takva pitanja novinare uputio na liječnike. O detaljima, kaže – ne može govoriti dok su u tijeku i očevid i inspiciranje od strane tima Ravnateljstva policije.  Samo je kazao da su ostali migranti u policijskoj postaji, njih petnaestak.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime