20191128 082745

Trideset četvrtog dana štrajka u osnovnim i srednjim školama nastavlja se izjašnjavanje o Vladinoj ponudi za povećenje plaća. No, ako je suditi prema objavama na drušvenim mrežama – većina škola rekla je NE.

– Ponuda koja je na stolu je cjelovita – 6, 12% plus 4% plus 1% osigurač, plus izrada nove uredbe, plus dar za djecu, otpremnine, to su ogroman korak naprijed! Dio učitelja se već organizirao, kažu dodaci nisu koeficijent, kažu NE, što kažete? Ja vam kažem, zato i govorim ovu poruku, da sagledaju cjelinu ponude, poručio je premijer Plenković.

– To nije ono što smo tražili, mi smo tražili koeficijente, Vlada je prihvatila da o koeficijentima razgovaramo sljedeće godine, ovo su drugi momenti, a nisu koeficijenti, upravo ljudi moraju odlučiti je li to dovoljno da prestanu sa štrajkom i krenu natrag u klupe, kaže Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

Rezultati izjašnjavanja nastavnika i profesora, kako neslužbeno doznajemo iz Sindikata hrvatskih učitelja, bit će poznati tek u petak. Izgledno je da nastave neće biti do kraja tjedna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime