stručni ravnatelja2

28. studenoga 2019. u Prvoj osnovnoj školi Ogulin održan je stručni skup Županijskog stručnog vijeća ravnatelja osnovnih škola Karlovačke županije.

stručni ravnatelja1

Skupu su prisustvovala 24 ravnatelja osnovnih škola. Sve nazočne na početku pozdravila je voditeljica ŽSV-a Marica Jurčić, nakon koje je dobrodošlicu svima zaželio i ravnatelj Prve osnovne škole Zvonko Ranogajec. Uz prigodnu riječ obratila se županijska pročelnica za prosvjetu Marija Medić spomenuvši aktualnosti u tekućoj školskoj godini (kalendar, mreža škole, projekti, natjecanja). Također je naglasila izuzetnu važnost Jedinica lokalne samouprave u kojima se škole nalaze, u smislu pomoći školama na način da ih se oslobodi od plaćanja komunalne naknade, kako u nekim mjestima već biva.

Ispred grada Ogulina obratila se zamjenica gradonačelnika, Ivana Salopek Šumonja istaknuvši zadovoljstvo visokom razinom opremljenosti škole te odgojno-obrazovnim programima.

Nakon uvodnih riječi red je došao na predavače i njihova izlaganja. O Slovenskim iskustvima u organizaciji škole u prirodi je govorila Ivana Brajkovič. O Školskom vrtu je pričao ravnatelj škole domaćina Zvonko Ranogajec. Zatim je riječ preuzela ravnateljica susjedne ogulinske škole, Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin Anđelka Salopek te kazala nešto o Mirotvornoj školi. Nakon kratke stanke, ravnateljica Osnovne škole Barilović Vesna Car, predstavila je zanimljiv i drugačiji način komunikacije s djelatnicima u prezentaciji pod nazivom Korištenje alata „teams“ u komunikaciji sa zaposlenicima kojeg primjenjuje u svojoj školi u kojoj se također provodi kurikularna reforma odnosno eksperimentalni program Škola za život. Dinka Berislavić, ravnateljica Osnovne škole „Vladimir Nazor“ iz Duga Rese govorila je o Erasmus+ projektu, a o organizaciji putovanja u sklopu istog govorile su Karolina Čorak i Valentina Bolješić Vujaklija (OŠ Barilović).

stručni ravantelja Anđelka

Stručni skup trajao je od 10 do 14 sati, a svi su ravnatelji pozitivno ocijenili isti te na taj način izrazili veliko zadovoljstvo organizacijom i gostoprimstvom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime