plenković1

Predsjednik Vlade Andrej Plenković prisustvovao je svečanosti potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Rekonstrukcija postojećeg i izgradnja drugog kolosijeka na dionici Hrvatski Leskovac – Karlovac.

Ugovor o dodjeli novca potpisat će ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric i predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić.

Premijer se prije toga jutros, u pratnji ministara Tome Medveda, Olega Butkovića i Marka Pavića, sastao sa županom Karlovačke županije Damirom Jelićem i gradonačelnikom Karlovca Damirom Mandićem te saborskim zastupnicima Marijom Jelkovac i Tomislavom Lipošćakom.

– Zaista je dobro da se ovaj današnji događaj odvija samo nekoliko dana prije nego što preuzmemo predsjedanje EU-om. Očito i temeljem ovih zadnjih anketa treba osvijestiti što nam znači članstvo u Europskoj uniji. Ovaj projekt vrijedan 3,45 milijardi kuna, od kojih će 2,7 milijardi biti donirano iz europskih sredstava, još je jedna potvrda koliko je članstvo važno za razvoj Hrvatske. Bez te dodane vrijednosti bilo bi vrlo teško realizirati naše planove za idućih 10 godina, gdje planiramo ulaganje od 3 milijarde eura u željezničku infrastrukturu, rekao je premijer Andrej Plenković.

Premijer je dodao da je do sada uložen znatan novac u cestovnu infrastrukturu, potom i u zračne luke, pomorske luke te riječni promet.

– Sada su na redu željeznice. Modernizacija tog oblika Hrvatsku čini povezanijom, integriranijom u europske koridore, a život naših ljudi kvalitetnijim. Obnova ove zgrade u Karlovcu ujedno je velika investicija. Karlovac će dobiti moderniziranu zgradu, a naši Karlovčani će dvostruko brže doći do Zagreba, a kako kaže gradonačelnik, moći će se i  brže vratiti u Karlovac.

Dodao je da će Vlada nastaviti s ravnomjernim regionalnim razvojem zemlje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime