slika tri

U 2019. izdano 4787 dokumenata u Odsjeku za graditeljstvo i preko 600 u Odsjeku za planske poslove i zaštitu okoliša

Upravni odjel za graditeljstvo i okoliš, Odsjek za graditeljstvo u Karlovačkoj županiji je tijekom 2018. godine izdao 4651 dokument unutar svoje nadleznosti. Novi rezultati, koji se odnose na cijelu 2019. godinu, ukazuju da je i dalje trend porasta broja izdanih dokumenata. Prema statističkim podacima i analizi provedenoj unutar Upravnog odjela za graditeljstvo i okoliš, utvrđeno da je u 2019. godini iz Upravnog odjela prema strankama obrađen i završen 4787 dokument u Odsjeku za graditeljstvo i preko 600 u Odsjeku za planske poslove i zaštitu okoliša.

Navedeni podaci su proizašli iz mjesečnih izvještaja koje su svi djelatnici dužni slati pročelnici te iz podataka koji su dostupni unutar sustava e-dozvola. Tako je u 2019. godini u Karlovačkoj županiji izdana 273 građevinska dozvola, 22 više u odnosu na 2018. godinu, 28 lokacijskih dozvola, 68 uporabnih dozvola za koje je proveden tehnički pregled i 686 posebnih uporabnih dozvola, za koje nije potrebno provoditi tehnički pregled. Doneseno je Rješenje o izvedenom stanju za 1019 predmeta – legalizacija. Važno je napomenuti da je tijekom 2019. preko 1500 predmeta koji su bili obrađivani u Agenciji za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada u Zagrebu, a koje Agencija nije riješila, vraćeno natrag u županijski upravni odjel te je na taj način došlo do dodatnog neplaniranog opterećenja Karlovačke županije. Donesen je i značajan broj ostalih vrsta dokumenata iz nadležnosti Odjela.

U odnosu na 2017. godinu, kad je prosječan broj provedenih postupaka i izdanih dokumenata iznosio po djelatniku na godišnjoj razini 124.5, u 2018. godini je taj broj narastao na 360 riješenih predmeta po djelatniku, što je gotovo tri puta veći broj riješenih predmeta nego u 2017. Godini. Isti način brzog rješavanja nastavio se i u 2019. godini i to sa gotovo upola manje djelatnika koji rade na navedenim poslovima u odnosu na 2017.godinu.

Odsjek za planske poslove i zaštitu okoliša je između ostalog rješavao i niz dokumenata vezanih uz zaštitu okoliša i zaštitu prirode te je ukupan zbroj izdanih dokumenata premašio 600, što govori o velikoj efikasnosti.

Tijekom 2019. godine došlo je i do zakonskih izmjena te nadogradnje sustava e-dozvola koje su donijele mnoge promjene i potrebu usklađenja svih koji sudjeluju u procesu razvoja investicija te u samoj gradnji. Upravni odjel nastavio je pružati intenzivnu podršku mnogobrojnim investitorima i prije samog podnošenja zahtjeva za postupke unutar nadležnosti Odjela, na način da je od same ideje do visoke faze realizacije projekta sudjelovao i predlagao najbolje varijante rješenja. Djelatnici Odjela također su pripremali investitore i projektante za što bržu pripremu dokumentacije, za postupke koji su uslijedili. Akti za gradnju su preduvjet za realizaciju svakog projekta. “U 2020. godini ćemo nastaviti raditi ovakvim pozitivnim rastom riješenih predmeta na zadovoljstvo svih zainteresiranih stranaka te ćemo i nadalje poticati da nam se investitori i projektanti javljaju u samom početku realizacije projekata, kako bismo prevenirali i eliminirali neugodne posljedice koje proizlaze iz nedovoljne komunikacije i nepoznavanja pravnih propisa” – zakljucuje procelnica Marina Jarnjević.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime