Nakon našega članka u kojemu smo objavili pritužbe i fotografije koje smo dobili od čitatelja da se parking u gradu naplaćuje, unatoč objavi kako se u blagdansko vrijeme on neće naplaćivati, napokon je reagirao i SKG-a postavivši obavijesti na naplatne aparate.

Kvar na sustavu

Iz SKG-a grešku opravdavaju kvarom u sustavu. Zbog kvara nisu mogli blokirati naplatu parkinga ni putem sms-a ni preko aparata, no kvar je ipak omogućavao naplatu parkinga.

Kakav bi to kvar mogao spriječiti blokiranje naplate parkinga i na aparatima i putem sms-a ne znamo, ne razumijemo se u potpunosti u sustave naplate parkinga.

Ipak nije nam jasno koji kvar, na kojem sustavu, je spriječio SKG da onda barem ispišu ovakve obavijest o neplaćanju parkinga i postave na aparate kako građani ne bih plaćali parking ako je već rečeno da se on u navedenom periodu ne naplaćuje.

Povrat novca

Iako je u najmanjoj mjeri riječ o nemaru i propustu, a iz SKG-a se nisu ispričali građanima ni na obavijestima koje su nalijepili na aparate, drago nam je da će građani moći zatražiti povrat novca.

Kako je navedeno u obavijesti, svi korisnici koji su kupili parkirnu kartu od 25. prosinca 2019. do 7. siječnja 2020. mogu tražiti povrat novca uz predočenje parkirne karte ili sms poruke.

Podsjećamo, iz Grada i SKG-a prije Božića najavljeno je kako se naplata parkiranja na javnim parkiralištima na području Grada Ogulina neće obavljati u razdoblju od 25. prosinca 2019. godine do 6. siječnja 2020. godine, no naplata parkinga nije bila onemogućena i nigdje nisu bile postavljene obavijesti da se parking ne naplaćuje tijekom navedenog perioda, a građani su i dalje masovno parking plaćali.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime