phoca thumb l karlovac 04

Stupanjem na snagu Zakona o sustavu državne uprave i posebnim zakonima poslovi državne uprave povjereni su županijama, te stoga i Karlovačkoj županiji.

Slijedom navedenog, povjereni poslovi državne uprave (osim poslova upravne inspekcije, sportske inspekcije, nadzora zakonitosti općih akata predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave) obavljaju se od 01. siječnja 2020. godine u Karlovačkoj županiji, te je od navedenog dana prestao s radom Ured državne uprave u Karlovačkoj županiji.

Također, povjereni poslovi državne uprave obavljaju se na području Karlovačke županije u okviru Upravnih odjela i to u gradovima: Duga Resa, Ozalj, Slunj, Ogulin, te općini Vojnić na dosadašnjim lokacijama.

Povjeravanjem poslova državne uprave u županijama ističe se da se navedeni poslovi za građane nastavljaju obavljati u okviru Upravnih odjela Karlovačke županije, te je promjenjena lokacija obavljanja poslova stambenog zbrinjavanja koji sada djeluju u okviru Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo (Zrinski trg 8, Karlovac).

U ostalom dijelu poslovi državne uprave se još uvijek obavljaju na dosadašnjim lokacijama, a glede preseljenja javnost će biti pravovremeno obaviještena – javljaju iz Županije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime