Predsjednik Vlade Andrej Plenković u radnom je posjetu Njemačkoj, u Berlinu, i sastao se s kancelarkom Savezne Republike Njemačke Angelom Merkel, 16. i 17. siječnja 2020. godine.
 
Predsjednik Vlade Andrej Plenković predstavio je kancelarki Merkel program i prioritete hrvatskoga predsjedanja Vijećem Europske unije, a razgovarao je i o bilateralnoj suradnji, glavnim temama na dnevnom redu Europske unije u sljedećih šest mjeseci – pregovaračkom okviru za buduće odnose Europske unije i Ujedinjene Kraljevine, pregovorima o novom Višegodišnjem financijskom okviru te pripremama za sastanak na vrhu između zemalja članica EU i država jugoistoka Europe, koji će se održati u svibnju u Zagrebu.
 
Danas u Berlinu predsjednik Vlade sudjeluje na svečanom otvaranju međunarodnoga sajma “Zeleni tjedan”, vodeće europske poljoprivredne manifestacije koja će u razdoblju od 17. do 26. siječnja okupiti stotine izlagača iz 60 zemalja, a kojoj je ovogodišnja zemlja partner Hrvatska.

„Hrvatska na Zelenom tjednu sudjeluje još od 1993., i ovogodišnje partnerstvo je kruna našeg sudjelovanja. Osobito mi je drago što će se na ovogodišnjem Zelenom tjednu predstaviti do sada najveći broj naših poduzeća i poljoprivrednika – njih gotovo 50“.

„Nadam se da će Zeleni tjedan i u godinama koje dolaze biti središnje mjesto za prezentaciju naše proizvodnje, jačanje postojeće suradnje te pronalazak novih tržišta za plasman naših proizvoda.

Hrvatska ne može konkurirati kvantitetom proizvodnje industrijama hrane velikih europskih država. No, po svojoj je kvaliteti ona zasigurno u europskom vrhu. Kvaliteta naših proizvoda posljedica je prirodnih i klimatskih pretpostavki u spoju s tradicionalnim recepturama i metodama proizvodnje“, rekao je Plenković.
 
Uz predsjednika Vlade bit će ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime