Na Zagrebačkom velesajmu se u utorak, 22. siječnja održala manifestacija Sajam poslova u turizmu. Manifestacija je prije svega namijenjena nezaposlenim osobama kojima se poslodavci iz sektora turizma predstavljaju s mogućnostima zapošljavanja na radnim mjestima koja se ovom prilikom promoviraju i nude.

Tako je plaćen prijevoz s dva autobusa, za zainteresirana iz Karlovačke županije, a s time i Ogulina. Organizator posjeta Sajmu je Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Karlovac, a ukupno je u pravcu Zagreba s područja Karlovačke županije otišlo sedam autobusa.

Nezaposlene osobe iz Karlovačke županije su tako imale priliku upoznati se s mogućnostima zaposlenja u turizmu. Karlovačka županija osigirala je sredstva za sufinanciranje prijevoza nezaposlenim osobama i maturantima završnih razreda srednjih škola te studentima, koji svoju priliku za zaposlenje i profesionalnu karijeru vide u turističkom sektoru.

Da bi poslodavci u turističkom sektoru na vrijeme osigurali radnike za nastupajuću turističku sezonu ova se manifestacija pokazala vrlo dobrom prilikom, napose u vrijeme kada je turističkim djelatnicima teško pronaći potrebnu radnu snagu. S druge strane nezaposlene osobe mogu se na licu mjesta informirati te porazgovarati s poslodavcima o mogućnostima njihova zaposlenja na radnim mjestima koja su u ponudi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime