Ministar zdravstva Milan Kujundžić gostujući u središnjem HTV-ovom Dnevniku govorio je o svojoj imovinskoj kartici te o aktualnoj epidemiji korona virusa. Dobro je da mediji i javnost propituju podrijetlo imovine i plaćanje poreza državi, rekao je Kujundžić.

Na pitanje zašto podaci u imovinskoj kartici nisu odgovarali stvarnim vrijednostima, ministar kaže da je u sadržajnom smislu sve isto – iste nekretnine na istome mjestu.

– Ovo formalno što mi se potkralo, to se ispričavam, to je u sadržajnom smislu i pozivam sve institucije da provjere koliko smo zarađivali ja i moja žena i što smo se kupili, rekao je.
 

Ministar je komentirao zašto je jučer podnio novu imovinsku karticu – kaže da ju je malo komplicirano ispuniti i potkrala mu se pogreška, no u sadržajnom smislu u njoj je sve isto kao što je bilo jučer i prije mjesec dana, no u formalnom smislu je, u dogovoru s povjerenstvom, napravio mali ispravak.

Smatra da je dobro da mediji, javnost i političari prozivaju svakoga, ne samo javne osobe, što imaju, kako su kupili, koliko su zaradili i koliko su platili poreza državi.
 
– U zadnjih 10 godina moja supruga i ja iz plaća smo zaradili oko 5 milijuna kuna i toliko isto platili državi. Iz toga smo kupili nekretnine u vrijednosti od oko 295.000 €, od čega je i sada u kreditu 140.000€, rekao je Kujundžić.


 Ministar i supruga su imali i privatnu polikliniku, Kujundžić kaže da “oni cijeli život rade od jutra do sutra. 1994. kada su se drugi borili s privatizacijom i okupacijom vlasništva, oni su svojim novcima otvorili u privatnoj, iznajmljenoj kući svoju prvu ordinaciju, a 1996. i polikliniku”. Dodao je da je njegova supruga 2007. otvorila građevinsku firmu koja je radila do “užasne građevne krize u svijetu” 2010. godine.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime