Ministarstvo hrvatskih branitelja najoštrije je osudilo nastavak niza uvredljivih i neprihvatljivih javnih istupa predsjednika Hrvatske seljačke stranke Kreše Beljaka kojima grubo vrijeđa čast i ugled hrvatskih branitelja.

“Na stranačkom skupu u Kalniku Beljak je izjavio kako je, dok je bio predsjednik Vlade, Zoran Milanović „trpio više od dvije godine šator tamo neke šačice pijanaca u Savskoj“ te da „nema hrvatskog generala koji nije multimilijuner.“

Krešo Beljak ovakvim istupom omalovažava hrvatske branitelje i njihovu žrtvu. Nazivanje hrvatskih branitelja koji su sudjelovali u prosvjedu pred tadašnjim Ministarstvom branitelja šačicom pijanaca ne može i ne smije biti prihvatljiva retorika u javnom prostoru.

Među prosvjednicima, koje Beljak podrugljivo naziva šačicom pijanaca, uz najteže ratne vojne invalide bili su članovi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja te brojni hrvatski branitelji.

Prosvjed kojim se izražavalo nagomilano nezadovoljstvo neprihvatljivim odnosom prema braniteljima i stradalnicima obilježila je i smrt 100%-tne HRVI Nevenke Topalušić, tragičan događaj koji zaslužuje pijetet, a nipošto ovakvo izrugivanje.

Lažna je i neutemeljena i tvrdnja kako su svi hrvatski generali multimilijunaši, tendenciozno iznesena s ciljem dodatnog blaćenja pojedinaca, ali i cijele skupine ljudi koji su taj čin časno i zasluženo stekli.

Ministarstvo hrvatskih branitelja četvrtu godinu zaredom čini sve kako bi se vrednovala uloga i zasluge hrvatski branitelja kojima ova Vlada svojim odgovornim odnosom i konkretnim mjerama odaje zasluženo poštovanje.

Hrvatski branitelji zaslužni za slobodu koju danas živimo, slobodu u kojoj svatko ima pravo izraziti svoje mišljenje, međutim ima i odgovornost za izgovorenu riječ.” – stoji u priopćenju Ministarstva hrvatskih branitelja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime