Remetinečki rotor u Zagrebu otvoren je nakon rekonstrukcije. Ali ako je suditi po reakcija građana – pao je na testu.

Većina primjedbi odnosi se na gužve. Građani kažu da su čekali i po pola sata da bi ga prošli te da su se zbog loše prometne signalizacije gužve stvarale iz smjera Lučkog prema centru grada.

Od južnog ulaza u Zagreb, pa do rotora, prijepodne se u koloni vozilo i do 40 minuta. Većina građana, slaže se u tome da je promet brže tekao za vrijeme radova na rotoru. Dapače, promet je bio i brži nego za vrijeme staroga rotora, kažu. 

Zagrebački Gradski ured za prostorno uređenje priopćio je da se prilagođavaju i sinkroniziraju semafori na rotoru Remetinec jer kod složenih projekata poput rekonstrukcije rotora, treba vremena za prilagodbu prometnih parametara.

– Europska praksa za ovako složene projekte zahtijeva vrijeme prilagodbe i podešavanja svih prometnih parametara u vremenu od 30 do 60 dana, istaknuto je u propćenju nakon što su jutros zabilježene prometne gužve na rotoru Remetinec.

Dovršetak druge uporabne cjeline, tramvajska pruga, pješačke i biciklističke staze te hortikulturno uređenje okoliša, planiran je do početka svibnja ove godine.

Najavili su da će za vrijeme najvećih prometnih gužvi, u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, produljiti trajanje semafora za 34 posto, što znači da će za toliko produljti trajanje zelenog, ali i crvenog svjetla, te nastaviti pratiti kretanje prometa na tom području. Objasnili su kako su se čekanja pojavila “kao rezultat promijenjene navike kretanja vozila zbog privremene regulacije prometa, ali i zbog toga što su vozači za lijeva skretanja koristili isključivo jedan, lijevi prometni trak, dok je dok desna prometna bila neiskorištena”. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime