BOGDANOVIC3

Aleksandar Bogdanović, osječki glumac, te je subote 21. prosinca bio na samo nekoliko koraka od svog doma. Suluda vožnja 22-godišnjaka zauvijek ga je zaustavila. Suze i bol njegovih najmilijih prozivaju sve one koji opasnog vozača nisu na vrijeme zaustavili.

 Svakom je davao on je za meni bio veliki čovjek i s njim se nisi mogao posvađati. To je bilo jako teško. Bio je svoj, bio je kompletan, bio je prvak drame, bila sam ponosna na njega, rekla je Sena Krupić, udovica Aleksandra Bogdanovića.

– U nekoj normalnoj razvijenoj zemlji to se ne bi dogodilo. On je imao predstavu, imao je Beketa. Oko pola devet je poslao poruku da je gotov, da će malo sjesti i da kreće. Imao je puno teksta za učiti jer 17.01 je bila premijera. Uvijek je išao istim putem na 15 minuta od kuće, ja sam bila u dnevnom boravku i Jan je tamo zaspao. Ja sam poslala poruku pošto je prošlo već dosta vremena da li je sve o.k. On tu poruku nikad nije pročitao. Nakon dvije minute čula sam udarac. To je bilo kao da je tenk odvalio u zgradu. Samo sam molila boga kad sam išla prema prozoru. Vidjela sam Saleta da leži na cesti, sjeća se Sena. 

Mislim da dječak koji je to napravio, prvo nije svjestan srazmjera, patnje koju je nanio ljudima koji su ostali iza Aleksandra. Nije samo on kriv u tome. Krivi smo svi mi, sustav je kriv, krivi su njegovi roditelji,  krivi su roditelji od te djevojčice koja mu je konstantno davala ključeve od auta, naglašava Sena.

– To je djevojka čija je sestra 2014. prouzrokovala tešku nesreću i poginula. Znači ništa nisu naučili iz toga, govori.

– 2017. je prouzrokovao na Štrosmajerovoj ulici tešku saobraćajnu nesreću s dva druga dječaka u autu. Nakon toga je napisao na Facebooku status: Branislav Smiljanić se osjeća hrabro! Ne znam je l’ se sad osjeća hrabro, pita se Sena. 

– Ako ti roditelji nisu mogli vladati tim dječakom, postoji zakon, postoji policija. Svaki put kad je izašao van i sjeo u vozilo, njegov tata, pošto je policajac, je trebao nazvati policiju i reći moj sin je u autu nema vozačku dozvolu zaustavite ga, govori Sena.

– Da je taj dječak vozio 50 na sat ,onako kako je propisano, pa da stvarno nije vidio pješaka pa da ga je stvarno iz neopreza udario, Aleksandar bi danas bio živ. U to sam sigurna. Da je vozio 70 na sat, da je kočio, da je imalo razmišljao, Aleksandar bi isto bio živ. Ovdje ne postoje tragovi kočenja, brzina je preko sto na sat, nema se vozačka dozvola. Pobjegli su i sakrili su se. Da im nije ispala tablica, ja sam uvjerena da se počinitelji nikada ne bi javili sami, ogorčena je Sena.

– Vi danas kad izađete van, to su BMW terenci, to su djeca koja piju litre alkohola. Oni imaju za kokain. Odakle im sve to, tko im dopušta da sve to imaju, pita se Sena.

Netko vam potpuno upropasti život, ne na mjesec, ne na dva… život. Ijan će biti dijete obilježeno tragedijom, bez oca. I Aleksandrove dvije kćeri isto tako. Meni je odneseno nešto što sam obožavala. Jako smo se voljeli, rekla je.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime