Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin i ove se godine, 14. veljače, pridružuje obilježavanju Međunarodnog dana darivanja knjiga.

Pozivaju sve one koji se žele uključiti u akciju “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj” mogu donijeti slikovnice u Knjižnicu. Prikupljene slikovnice bit će donirane Domu zdravlja Ogulin.

Međunarodni dan darivanja knjigom pokrenula je dječja spisateljica Amy Broadmoore 2012. godine, a ubrzo se proširio na brojne zemlje širom svijeta. Njegova je svrha pobuditi zanimanje za čitanje, osobito kod djece.

Hrvatsko čitateljsko društvo, organizator je nacionalne kampanje „Čitaj mi!“ i u povodu Međunarodnoga dana darivanja knjiga, poziva knjižnice, dječje vrtiće i škole na organiziranje akcije Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj.

Djeca i odrasli, diljem Hrvatske i svijeta, daruju slikovnice lokalnim knjižnicama koje će ih proslijediti potrebitima – dječjim odjelima bolnica, domovima za djecu, dječjem SOS selu ili nekoj dobrotvornoj organizaciji. Prigodom darivanja slikovnica knjižničari će čitati djeci, kako bi naglasili koliko je u razvoju djeteta čitanje bitno jer obogaćuje njegovu maštu i rječnik, razvija osjećaje i pomaže mu da zavoli knjige.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime