Dvoransko prvenstvo Hrvatske u tenisu za juniore do 18 godina – Ogulin 2020.

139

U nedjelju, 16. veljače je svečano otvoreno Dvoransko prvenstvo Hrvatske u tenisu za juniore do 18 godina.

Najbolja 32 natjecatelja u Hrvatskoj, u konkurenciji do 18 godina okupila su se na ovome prvenstvu. To je treće dvoransko državno prvenstvo koje se ove zime održava u Teniskoj dvorani u Ogulinu, a trajat će do srijede.

Na ovome prvenstvu TK Ogulin ima tri predstavnika. Najviše nada za osvajanje naslova državnog prvaka polaže se u Ivana Karla Bana i Roku Stipetića, prvog i trećeg nositelja turnira. Filip Sabljak, koji se uspješno vraća nakon stanke zbog ozljede, također igra u prvom kolu.

Na prvom državnom dvoranskom prvenstvu za juniore do 14 godina, također odigranom u Ogulinu u siječnju ove godine, državni prvak postao je Ogulinac Dorian Salopek.

Mečeve možete pratiti na live prijenosu: danas, u ponedjeljak 14 mečeva, utorak 7 mečeva i u srijedu finale u 10 sati. https://prijenos.live/

TK Ogulin ove godine, uz proslavu 60 godina postojanja i kontinuiranog rada, domaćin je i dvoranskih državnih prvenstava. Potvrda njihovom radu upravo je odabir za domaćina na natječaju Hrvatskog teniskog saveza koji su dobili zahvaljujući organizacijskim mogućnostima i dobrim uvjetima u ogulinskoj dvorani, a koja je već 12 godina među najboljim teniskim infrastrukturama u Hrvatskoj i jedina zadovoljava sve uvjete za održavanje ovakvih sportskih događanja.

Teniskom klubu Ogulin povjerena je organizacija prvenstva i zbog dobre organizacije unutar kluba te predanog i mahom volonterskog rada članova kluba, u kojemu rade svi, od predsjednika kluba Zlatka Magdića, osam trenera koji svakodnevno rade s djecom, do članova odbora i ostalih operativaca unutar kluba.

Usprkos izazovima, pogotovo onim financijske prirode, organizatori su zadovoljni uspjehom. Uz malu  pomoć grada za financiranje ovakvih događanja uglavnom se snalaze sami.

-Kotizacijom uspijemo  prikupiti oko 7000 kuna, a samo suci nas koštaju nešto manje od 6000 kuna. Obavezni smo imati fizioterapeuta i zadovoljiti neke ostale uvjete poput cateringa, rekli su nam iz kluba.

Stoga sudjeluju u pilot programu – live prijenos mečeva HTS. Između prijenosa mečeva s prvenstva započeli su s puštanjem  promidžbenog programa, tj. reklama, čime se nadaju da će privući još više sponzora.

Iz kluba su se uz organizaciju ova tri prvenstva, pohvalili i iznimnim rezultatima u zadnje vrijeme. Kada se zbirno uzmu svi rezultati pojedinačnih i ekipnih kategorija, 2018. godine Teniski klub Ogulin bio je 4. najbolji klub u Hrvatskoj, a 2019.  godine peti je klub u Hrvatskoj po ostvarenim rezultatima, odmah uz bok teniskim centrima poput Splita i Zagreba.

Osvojili su niz izvrsnih rezultata: državno prvenstvo na otvorenom do 12 godina – Anton Stipetić, dvoransko državno prvenstvo do 18 godina – Ivan Karlo Ban, drugo mjesto na državnom dvoranskom do 16 godina – Stipetić Roko, treće mjesto na državnom prvenstvu na otvorenom do 16 godina – Stipetić Roko, osvojen veliki međunarodni DUB Bowl turnir do 13 godina – Dorian Salopek, nastupi u reprezentaciji Antona Stipetića, Roke Stipetića,  Ivana Karla Bana i Doriana Salopeka,  prvo mjesto u paru seniorke na otvorenom prvenstvu –  Mia Jurašić i još niz drugih uspjeha.

Nadamo se da će ovim rezultatima pribrojati u srijedu i ovo Dvoransko prvenstvo Hrvatske do 18 godina.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime