Kolegij župana u Josipdolu i Tounju

189

U ponedjeljak, 24. veljače, održani su kolegiji župana u općinama Josipdol i Tounj.

 Na kolegiju u prostoru Općine Josipdol, na kojem je sudjelovao i kolegij Općine Josipdol, na čelu s načelnikom Zlatkom Mihaljevićem, raspravljalo se o projektima Karlovačke županije, posebno onima koji se odnose na područje Josipdola. Razgovaralo se o temama gospodarenja otpadom, turističkim projektima, problematici državne imovine, Regionalnom centru kompetencija, težišnim aktivnostima JURRA-e u 2020. godini, demografskim mjerama te izvršenim i planiranim sanacijama i rekostrukcijama cesta. Tako su posebno naglašeni projekti izgradnje dječjeg vrtića Josipdol te rješavanje problematike imovinsko – pravnih odnosa i izdavanja građevinskih dozvola za izgradnju školske sportske dvorane pri Područnoj školi u Oštarijama te uređenja i izgradnje lokalnih prometnica. Nakon završetka kolegija župan je, u pratnji suradnika i načelnika Mihaljevića obišao OPG Miščević u Josipdolu.

Na kolegiju u prostoru Općine Tounj, na kojem je sudjelovao načelnik Općine Tounj Ivica Sopek sa zamjenicom Nikolinom Matešić, raspravljalo se o projektima Karlovačke županije na području Općine Tounj. Tako je bilo riječi o demografskim kretanjima te mjerama koje Županija i Općina poduzimaju za popravljanje demografske slike. Raspravljalo se i o gospodarenju otpadom, te o razvojnim i strateškim projektima vezanim za razvoj Općine. 

Među zavšenim projektima koji su istaknuti od strane Općine Tounj su dječji vrtić pri Područnoj školi Lucije Capan Tounj, uvođenje brzog interneta, problematika nerazvrstanih cesta te vodovoda Kukača – Kamenica. Ono na čemu je potrebno raditi jest osnutak i uređenje Turističko – informativnog centra na prostoru Tounja, rekonstrukcija križanja prema Slunjskom području, izgradnja ležečeg rotora sa nogostupom u centru Tounja te rješavanje problematike preostalih nerazvrstanih cesta u Općini Tounj. Pohvaljena je izvrsna suradnja Karlovačke županije i Općine Tounj oko uspostave vrtića te je načelnik Sopek naglasio da je trenutna cijena koju roditelji plaćaju za vrtić 400 kuna za jedno dijete i 300 za dvoje djece, a želja je da se u budućnosti roditelji oslobode obveze plaćanja. 

Po završetku kolegija, sudionici kolegija župana, zajedno sa načelnikom Sopekom i ravnateljicom Područne škole Lucije Capan Anđelinom Božičević, posjetili su novootvoreni dječji vrtić u postoru škole u koji pohađa ukupno 17 djece te obnovu električnih instalacija i vanjske stolarije škole, što je financirala Karlovačka županija u iznosu od 600.000,00 kuna.


Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime