1 img e1aa521c7d765a46ef4a93597a956d30 v

U ponedjeljak, 24. veljače, održani su kolegiji župana u općinama Josipdol i Tounj.

 Na kolegiju u prostoru Općine Josipdol, na kojem je sudjelovao i kolegij Općine Josipdol, na čelu s načelnikom Zlatkom Mihaljevićem, raspravljalo se o projektima Karlovačke županije, posebno onima koji se odnose na područje Josipdola. Razgovaralo se o temama gospodarenja otpadom, turističkim projektima, problematici državne imovine, Regionalnom centru kompetencija, težišnim aktivnostima JURRA-e u 2020. godini, demografskim mjerama te izvršenim i planiranim sanacijama i rekostrukcijama cesta. Tako su posebno naglašeni projekti izgradnje dječjeg vrtića Josipdol te rješavanje problematike imovinsko – pravnih odnosa i izdavanja građevinskih dozvola za izgradnju školske sportske dvorane pri Područnoj školi u Oštarijama te uređenja i izgradnje lokalnih prometnica. Nakon završetka kolegija župan je, u pratnji suradnika i načelnika Mihaljevića obišao OPG Miščević u Josipdolu.

Na kolegiju u prostoru Općine Tounj, na kojem je sudjelovao načelnik Općine Tounj Ivica Sopek sa zamjenicom Nikolinom Matešić, raspravljalo se o projektima Karlovačke županije na području Općine Tounj. Tako je bilo riječi o demografskim kretanjima te mjerama koje Županija i Općina poduzimaju za popravljanje demografske slike. Raspravljalo se i o gospodarenju otpadom, te o razvojnim i strateškim projektima vezanim za razvoj Općine. 

1 img 79718791ad79739388fb15c7d37b3329 v

Među zavšenim projektima koji su istaknuti od strane Općine Tounj su dječji vrtić pri Područnoj školi Lucije Capan Tounj, uvođenje brzog interneta, problematika nerazvrstanih cesta te vodovoda Kukača – Kamenica. Ono na čemu je potrebno raditi jest osnutak i uređenje Turističko – informativnog centra na prostoru Tounja, rekonstrukcija križanja prema Slunjskom području, izgradnja ležečeg rotora sa nogostupom u centru Tounja te rješavanje problematike preostalih nerazvrstanih cesta u Općini Tounj. Pohvaljena je izvrsna suradnja Karlovačke županije i Općine Tounj oko uspostave vrtića te je načelnik Sopek naglasio da je trenutna cijena koju roditelji plaćaju za vrtić 400 kuna za jedno dijete i 300 za dvoje djece, a želja je da se u budućnosti roditelji oslobode obveze plaćanja. 

1 img b4385a70553d8e6fa79b02f6d0158434 v

Po završetku kolegija, sudionici kolegija župana, zajedno sa načelnikom Sopekom i ravnateljicom Područne škole Lucije Capan Anđelinom Božičević, posjetili su novootvoreni dječji vrtić u postoru škole u koji pohađa ukupno 17 djece te obnovu električnih instalacija i vanjske stolarije škole, što je financirala Karlovačka županija u iznosu od 600.000,00 kuna.


Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime