Gradsko-vijeće-Ogulin-1

Za vrijeme trajanja sjednice Gradskoga vijeća, a nakon što je vijećnik Tomislav Lipošćak zatražio analizu na temelju koje je likvidirana poduzetnička zona i postavio svoj upit gradonačelniku, vijećniku je ograničeno vrijeme govorenja, što do sada nije bila praksa na vijeću, mogle su se čuti psovke vijećnika Mrvoša, galama zamjenika Vukelje, izbjegavanje odgovora i vrijeđanje od strane gradonačelnika.  

Vukelja: Ne može HDZ-ova biti zadnja

Lipošćak je, kako bi došao do riječi, zatražio ispravak netočnog navoda. Gradonačelnik je htio da on zaključi raspravu pri čemu je i zamjenik Vukelja počeo galamiti kako gradonačelnikova mora biti zadnja, a ne HDZ-ova.

Raspravu je tada zaključio gradonačelnik potvrdivši da će njegova bit zadnja jer tako piše u poslovniku i nastavio dalje govoriti o HDZ-u. Uspoređivao je SDP i HDZ, govorio o ravnopravnoj raspravi, raspravi u kojoj se svakome sve dopušta, demoktatskoj raspravi u socijaldemokratskoj partiji, a u pozadini su se mogle čuti i psovke vijećnika Mrvoša koji je vikao “ovo je zaj…” te na kraju zaradio i opomenu.

Gradonačelnik: vi se očito ne razumijete u ekonomiju i poslovanje

Rasprava je započela nakon pitanja vijećnika Lipoščaka. Odgovor na pitanje o analizi gradonačelnik je započeo iznosivši financijske podatke i razloge osnivanje trgovačkog društava Poduzetnička zona. Pritom nije birao riječi rekavši kako svatko tko se imalo razumije u ekonomiju i poslovanje može zaključiti o čemu se tu radi, a pritom vrijeđavši i rekavši kako se vijećnik Lipošćak očito ne razumije u to.

Gradonačelnik „demokratski“ objasnio – vrijeme vijećnika za obraćanje određeno, a gradonačelnikovo nije

Kasnije je vijećnik Lipošćak zatražio da mu se dopusti da iznese svoj komentar do kraja. Na to je dobio odgovor od gradonačelnika, koji ga je uputio u poslovnik rekavši mu kako je njegovo vrijeme obraćanja određeno, a za gradonačelnika nema određeno vrijeme obraćanja.

Odgovaranje s visoka: vi zatražite, a pitanje je hoćete li je dobiti

Gradonačelnik je na ponovljeno pitanje opet izjavio da je analiza njegov osobni dokument, a da je vijećnik može slobodno zatražiti pismenim putem, no pitanje je hoće li je dobiti. Nakon toga gradonačelnik daje savjet i upućuje vijećnike neka si sami iščitaju podatke iz godišnjih izvješća o radu zone, unazad trinaest godina, a ako nisu sposobni to sami neka daju nekome stručnom da im to uradi.

Lipoščak: “Vrijeđate  i omalovažavate, što nije prvi put, a tome pribjegavate kad god nemate adekvatnog odgovora na pitanja

Vijećnik Lipošćak izrazio je žaljenje jer se nije pokazala volja kako bi dokument bio dostupan javnosti i jer način komuniciranja nije demokratski. “Rekli ste da se ne razumijem u ekonomiju. Opet vrijeđate  i omalovažavate, što nije prvi put i tome pribjegavate kad god nemate adekvatnog odgovora na pitanje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime