U kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Dugoj Resi u petak, 28. veljače, održana je svečanost proglašenja najboljih u športu Karlovačke županije.

Pod pokroviteljstvom Karlovačke županije, a u organizaciji Zajednice športova Karlovačke županije i Sportske zajednice Duga Resa proglašeni su najbolji u županijskom športu u kategorijama najboljih športašica i športaša, najbolje ženske ekipe i najbolje muške momčadi, a podijeljena su i brojna druga priznanja i nagrade zaslužnim športašima.

Svečanosti je u ime Karlovačke županije nazočila zamjenica župana Martina Furdek Hajdin. Gimnastičarka Petra Furač, atletičar Ivan Katić, stolnotenisačice “Aquaestila” i Baseball klub “Olimpija” bili su najbolji u sportu Karlovačke županije u 2019. godini.

Uz zamjenicu župana Martinu Furdek Hajdin, skupu je prisustvovao i pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora za lokalni sport Siniša Krajač, kao i predstavnici gradova i općina iz Karlovačke županije.

U uvodnom dijelu svečanosti prigodne govore održali su predsjednik Zajednice sportova Karlovačke županije Želimir Feitl i zamjenica župana Martina Furdek Hajdin. Želimir Feitl  je naglasio da Zajednica sportova Karlovačke županije ima 239 sportskih udruga i klubova, pet gradskih zajednica i šesnaest strukovnih saveza, te Sportski savez invalida Karlovačke županije i Školski sportski savez Karlovačke županije. Feitl je istaknuo da u klubovima djeluje oko 6.092 sportaša, a u županiji ima i oko 8.000 rekreativaca.

Za najbolje u županijskom sportu glasovali su članovi Skupštine Zajednice sportova Karlovačke županije i sportski novinari.

U glasovanju za najbolju sportašicu Karlovačke županije u 2019. godini pobijedila je Petra Furač iz Gimnastičkog kluba “Sokol” iz Karlovca. Najbolji sportaš u prošloj godini bio je Ivan Katić iz Atletskog kluba “Karlovac”. Kod ženskih ekipa najbolji je bio Stolnoteniski klub “Aquaestil” iz Duge Rese, a u muškoj konkurenciji pobjednik je Baseball klub “Olimpija”.

Jubilarne nagrade dobili su Nogometni klub “Cetingrad” za 25 godina, Nogometni klub “Dobra” Novigrad za 50 godina, Karate klub “Karlovac 1969” za 50 godina rada i Nogometni klub “Karlovac 1919” za 100 godina.

Nagrađeno je sedam sportaša s invaliditetom, koji su bili uspješni u 2019. godini, a to su Mirsad Bećirović, Slavko Kralj, Nikola Milinović, Snježana Podvinski, Juraj Škrtić, Denis Velimirović i Ljerka Volf. Za ostvareno u 2019. godini nagrađeni su sportski djelatnici Mario Kusanić, Mladen Mataković, Branka Neralić, Miro Palajsa, Matija Ratkaj i Luka Vlašić. Za učinjeno u prošloj godini nagrade su primili treneri Saša Belčić, Goran Cvitak, Dubravko Dragičević, Davor Kasunić, Ivan Obajdin i Ivan Puklavec.

Priznanja su primila 24 mlada sportaša s ostvarenim vrhunskim rezultatima u 2019. godini, te 36 županijskih mladih nadarenih sportaša.

Nagradu za dugogodišnji rad u sportu dobili su Drago Željeznjak iz Karlovca, koji djeluje u kuglanju i sportski novinar i publicist Stjepan Kaurić iz Duge Rese, koji se i zahvalio u ime nagrađenih.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime