OGPortal iznosi neistine, ovlaštenje za davanje izjava ima samo stožer!

900

OGPortal danas je prenio informacije o sastanku Stožera civilne zaštite na kojemu su prihvaćene zapovijedi Stožera CZ Karlovačke županije u kojemu je prenesena i izjava dr. Josipa Zorka, ravnatelja ogulinske bolnice „…da je predsjednik Upravnog vijeća bolnice Vjekoslav Bitunjac preuzeo objavljivanja priopćenja za medije, te ne zna zašto ona nisu dostavljena najvećim gradskim medijima, Radio Ogulinu i OGPortalu“.

Nakon objavljenog članka kontaktirali smo ravnatelja Opće bolnice Ogulin Josipa Zorka te ga zamolili za potvrdu i komentar objave.

„Krizni stožer Karlovačke županije zadužen je i odgovoran za davanje izjava za medije, a predsjednik Upravnoga vijeća bolnice Vjekoslav Bitunjac nije davao izjave za medije niti je zadužen za objavljivanje priopćenja“, rekao je Zorko.

Isto nam je u razgovoru potvrdio i sam predsjednik upravnog vijeća Bitunjac rekavši kako je obišao bolnicu u društvu ravnatelja koji ga je izvijestio o stanju i mjerama koje poduzimaju. Učinio je to kao predsjednik upravnog vijeća i kako bi prema osnivaču mogao prenijeti informacije. Za davanje izjava medijima nije ovlašten, jasno se zna procedura i ovlaštenja.

Nije jasno zašto iz OGPortala prozivaju Bitunjca kada je jasno da iz ogulinske bolnice nisu zaduženi za obavješćivanje medija. Ravnatelj bolnice pravovaljano je upoznao Stožer s poduzetim radnjama u bolnici, a potrebne informacije koje se tiču pacijenata i posjetitelja objavio na službenim stranicama ogulinske bolnice koje su svima dostupne te ih je i naš portal Ogulin.eu jučer preuzeo i objavio u članku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime