Župan Damir Jelić

Prvi slučaj koronavirusa koji je zabilježen u Karlovačkoj županiji je iz Ogulina, a radi se o mlađoj muškoj osobi koja je zaprimljena s blagim simptomima te u bolnici Karlovac nije bila u kontaktu ni sa kim osim osobljem bolnice.

Zaraženi se trenutno nalazi u Karlovcu u izolaciji, a ne u bolnici u Ogulinu. Osoba nije ni bila zaprimljena u ogulinsku bolnicu.

Osoba za koju je potvrđeno da ima koronavirus, u petak je bila u Domu zdravlja kod pedijatra sa svojim djetetom. Zbog sumnje na zarazu koronavirusom, nakon što je u subotu izmjerila povišenu tjelesnu temperaturu, javila se te je prebačena u Karlovac gdje je testirana na virus, čekala nalaze i gdje se još uvijek nalazi.

Ponavljamo, ne radi se o djetetu već o odrasloj osobi, a obitelj zaražene osobe nalazi se u samoizolaciji.

Nadležne institucije provjeravaju bliske kontakte zaraženog koje, ako ih je bilo, će biti stavljene u samoizolaciju i pod nadzor.

Prostor Doma zdravlja Ogulin se trenutno radi sigurnosti dezinficira te je zatvoren za pacijente i građanstvo. Dom zdravlja Ogulin nije evekuiran niti ima mjesta panici.

Utvrđeno je da se mladić zarazio na način da je imao kontakt s već potvrđenom pozitivnom osobom. Kontakt sa zaraženom osobom je imao u Rijeci. Čim je saznao da je bio u kontaktu sa zaraženom osobom i kada je izmjerio povišenu temperaturu, a to je bilo u subotu, reagirao je i javio se.

Ponavljamo još jedno ukoliko sumnjate na zarazu ili imate bilo kakvih zdravstvenih problena TELEFONSKI se obratite svojem obiteljskom liječniku ili svojemu Domu zdravlja, nemojte odlaziti u bolnicu, Dom zdravlja ili na hitnu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime