Andrej Plenković je nadmoćno pobijedio Miru Kovača i ostao predsjednik HDZ-a. Na izborima slavio i ostatak premijerova tima. U Ogulinu rezultati kao i na državnoj razini.

Jučer su održani unutarstranački izbori u HDZ-u na kojima su članovi po principu jedan član jedan glas birali novo vodstvo, odnosno predsjednika, zamjenika predsjednika i četiri dopredsjednika.

Donosimo vam rezultate izbora u Ogulinu na koje je izašlo 344 članova stranke, a gdje je Plenković također uvjerljivo pobijedio.

Od 344 glasova premijer Anderej Plenković dobio je 79,36% glasova (273), a Miro Kovač 20,64% (71). Plenkovićev zamjenik Tomo Medved dobio je 272 glasova (79,07%), dok je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava dobio 20,34% (70 glasova). 2 listića bila su nevažeća.

Najviše podpredsjedničkih glasova i u Ogulinu dobili su Plenkovićevi ljudi: ministar promet Oleg Butković 223, zatim osječko baranjski župan Ivan Anušić 138 i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić 151. Davor Ivo Stier u Ogulinu dobio je 122 glasa.

Cijeli Plenkovićev tim “Odvažno za Hrvatsku” pobijedio je na izborima u državi. Za novi Plenkovićev mandat na čelu stranke glasalo je 80 % HDZ-ovaca (za Miru Kovača 20 %), dok je Tomo Medved uvjerljivo pobijedio  Ivana Penavu na izborima za zamjenika predsjednika stranke. Medved je dobio 72%glasova, a Penava 28%. Ministar prometa Oleg Butković dobio je 19 % glasova, Ivan Anušić 17 %, Branko Bačić također 17%, a Zdravka Bušić 14%.

Kandidati za potpredsjednike iz Kovačevog tima ostali su ispod crte. Davor Ivo Stier dobio je 10% glasova, dok je dosadašnji zamjenik predsjednika Milijan Brkić dobio 8% kao i Tomislav Tolušić.

– Ovo je najuže vodstvo stranke. Ljudi koji su posebni svatko na svoj način, ne nužno da o svemu mislimo isto, ali ono što je bitno, dijelimo iste vrijednosti, isti smjer razvoja HDZ-a i Hrvatske. Vjerujem da ćemo s ovako snažnom potporom članstva smjeru stranke uspješno voditi stranku do pobjede na parlamentarnim izborima – kazao je predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković nakon što je izborni stožer objavio rezultate unutarstranačkih izbora.


Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime