siniša ljubojević

Demokratski savez Srba poslao je priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti:

“Demokratski savez Srba tražit će od gradonačelnika Ogulina da hitno predloži Gradskom vijeću mjere za pomoć našim obrtima i tvrtkama. 
Zbog suzbijanja širenja virusa Covid-19 nadležne  institucije donijele su niz odluka koje se provode i u našem gradu. Pandemija koja je provirila i u Ogulinu sigurno će utjecati na poslovanje obrta i poduzeća. Već prvih dana veliku štetu trpe ugostitelji, ubrzo će i drvoprerađivači, a sa vremenom i druge će djelatnosti osjetiti štetu zbog pandemije Corone. 

Grad Ogulin u Proračun za 2020.g. iz 2019.g. prenesao je vise od 19 mil.kuna. 
Tražimo od gradonačelnika Ogulina da hitno predloži Gradskom vijeću izmjene i dopune Proračuna kojim bi se osigurala novčana sredstva i drugi oblici pomoći poduzećima i obrtima sa područja grada. Ne čekajući državne mjere, Grad Ogulin može obrte i poduzeća osloboditi komunalnog doprinosa, spomeničke rente, gradskog najma i drugih gradskih nameta na period od 12 mjeseci. 

Ugostiteljima koji trenutno trpe najveće gubitke Grad Ogulin može pomoći posebnim mjerama. 

Siguran sam da bi tako ciljane mjere svi gradski vjećnici podržali bez obzira na ideološke ili druge političke različitosti. 

Novca u Proračunu ima, samo ga treba korisno preusmjeriti.

Pozivamo obrtnike i poduzeća da nam se jave u inbox sa prijedlozima gradskih mjera koje ćemo predložiti gradonačelniku i Gradskom vijeću. 

Gradski vijećnik i predsjednik DSS-a Ogulin 
Siniša Ljubojević”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime