Stožet CZ Karlovac

Županijski stožer CZ Karlovačke županije dostavio nam je priopćenje sa danas održane konferencije za medije.

Podsjećaju da ukoliko ne dođe do izvanrednih situacija , NEĆE biti sutrašnje konferencije već će ići priopćenje Stožera. U ponedjeljak je predviđena redovna konferencija u 12 sati u Vatrogasnom centru u Karlovcu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Priopćenje za medije

U Karlovačkoj županiji trenutno je 8 osoba  oboljelo od novog koronavirusa. Do sada je obrađeno 67 kontakta sa oboljelima. Oko 600 osoba i dalje je pod administrativnim nadzorom.

Karlovačka županija i Stožer CZ Karlovačke županije pripremili su za sve građane kartografski prikaz najnovijih informacija kako bi svi bili u tijeku s aktualnim događanjima i informacijama vezanim uz epidemiju bolesti COVID-19 uzrokovanu virusom SARS-CoV-2. Putem ove aplikacije redovito ćemo ažurirati podatke o lokacijama i radnom vremenu trgovina, ljekarni, domova zdravlja, ali i o broju zaraženih osoba na području Karlovačke županije. Sve navedeno dostupno je na  službenoj web stranici Karlovačke županije –  www.kazup.hr .

Važno je napomenuti da pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, stoga je nužno smanjiti nepotrebne kontakte.

Još jednom apeliramo da sve osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti  ostanu u svojim kućanstvima i izlaze samo u slučaju nužde jer imaju veći rizik od razvoja težeg oblika COVID-19.

Apeliramo i na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane.

Stožer CZ Karlovačke županije i dalje je u stalnom kontaktu te će o svim informacijama izvještavati javnost.

 Načelnik Stožera CZ Karlovačke županije                                                                                                                                         Josip Ribar

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime