Priopćenje županijskog stožera CZ sa konferencije za medije 21.3.2020

104
Stožet CZ Karlovac

Županijski stožer CZ Karlovačke županije dostavio nam je priopćenje sa danas održane konferencije za medije.

Podsjećaju da ukoliko ne dođe do izvanrednih situacija , NEĆE biti sutrašnje konferencije već će ići priopćenje Stožera. U ponedjeljak je predviđena redovna konferencija u 12 sati u Vatrogasnom centru u Karlovcu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Priopćenje za medije

U Karlovačkoj županiji trenutno je 8 osoba  oboljelo od novog koronavirusa. Do sada je obrađeno 67 kontakta sa oboljelima. Oko 600 osoba i dalje je pod administrativnim nadzorom.

Karlovačka županija i Stožer CZ Karlovačke županije pripremili su za sve građane kartografski prikaz najnovijih informacija kako bi svi bili u tijeku s aktualnim događanjima i informacijama vezanim uz epidemiju bolesti COVID-19 uzrokovanu virusom SARS-CoV-2. Putem ove aplikacije redovito ćemo ažurirati podatke o lokacijama i radnom vremenu trgovina, ljekarni, domova zdravlja, ali i o broju zaraženih osoba na području Karlovačke županije. Sve navedeno dostupno je na  službenoj web stranici Karlovačke županije –  www.kazup.hr .

Važno je napomenuti da pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, stoga je nužno smanjiti nepotrebne kontakte.

Još jednom apeliramo da sve osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti  ostanu u svojim kućanstvima i izlaze samo u slučaju nužde jer imaju veći rizik od razvoja težeg oblika COVID-19.

Apeliramo i na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane.

Stožer CZ Karlovačke županije i dalje je u stalnom kontaktu te će o svim informacijama izvještavati javnost.

 Načelnik Stožera CZ Karlovačke županije                                                                                                                                         Josip Ribar

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime