ljubojevic 1

Predsjednik ogulinskog DSS-a Siniša Ljubojević jučer je uputio prijedlog prema ogulinskom gradonačelniku i Civilnoj zaštiti. Danas smo zaprimili i odgovor gradonačelnika koje također prenosimo u cijelosti.

Prijedlog ogulinskog DSS-a:

Pomoć sugrađanima u selima i prigradskim naseljima

Upućujemo gradonačelniku Ogulina i Civilnoj zaštiti prijedlog organiziranja pokretne trgovinu koja će ponuditi namirnice u selima i prigradskim naseljima.

Starije i slabije pokretno stanovništvo naših sela oko Ogulina u velikom je strahu od kontakta radi mogućnosti zaraze Korona virusom. Civilna zaštita i Grad Ogulin mogu naći rješenje, izdati potrebne propusnice za jednu ili više pokretnih trgovina koje će u pratnji CZ i potrebnih službi i ralice, u skladu sa higijenskim propisima obići sela i prigradska naselja. Time bi olakšali nabavku svih potrepština svima koji ne mogu ili imaju strah od dolaska u Ogulin i trgovačke centre.
U ovakvim trenucima moramo dati svoj maksimum i biti na usluzi svim građanima.

Na ovakav način osim šta bi opskrbili ruralno stanovništvo potrebnim namirnicama u teže prometovim okolnostima zbog snijega, smanjili bi i kretanje stanovnika unutar granica grada Ogulina, a time i smanjili mogućnost širenja zloglasnog virusa koji je potvrđen i u Ogulinu.

U ime DSS-a,
Predsjednik DSS-a Ogulina i gradski vijećnik Siniša Ljubojević

Odgovor gradonačelnika Domitrovića:

Poštovani,
zahvaljujemo se na vašoj brizi i prijedlozima. Ako pratite rad nacionalnog Stožera civilne zaštite kao i rad županijskog, te gradskog stožera možete iz odluka donesenih u razdoblju krize s korona virusom izvesti zaključak da rad trgovina sa prehrambenim artiklima nije zabranjen, a za rad pokretnih trgovina propusnicu izdaje odgovorna osoba u pravnoj osobi što bi u tumačenju značilo da potvrdu za kretanje pokretnih trgovina prehrambenih artikala izdaje sam poslodavac, a nikako Stožeri civilne zaštite. Isto tako,  poznavajući sustav opskrbe prehrambenim artiklima na ruralnim područjima grada Ogulina, kao i iz kontakata sa predsjednicima mjesnih odbora te sa poduzećima koja vrše dostavu na spomenuta područja, mogu reći da je dostava redovita i na razini iz vremena prije krize.
Moram napomenuti da ima određeni broj poziva prema Stožeru civilne zaštite kao i prema meni osobno i takve pozive preusmjeravamo na Društvo crvenog križa Ogulin. U stalnom smo kontaktu sa ravnateljicom Crvenog križa, te nas ravnateljica izvješćuje o svojim aktivnostima koje se provode na terenu  iz kojih proizlazi da su sva ruralna područja pokrivena kako sa opskrbom hrane tako i sa ostalim potrepštinama.
Pozivam vas, ako imate saznanja o pojedinačnim i specifičnim slučajevima da obavijestite ili Stožer civilne zaštite ili Crveni križ Ogulin kako bi smo mogli poduzeti mjere potrebne za rješavanje specifičnih problema.
Pozivam vas, također, da ne potičete nikakvo samoorganiziranje, a sve u svrhu što kvalitetnije provedbe odluka nacionalnog stožera te sprečavanja kako kažete zloglasnog korona virusa.
S poštovanjem,
Gradonačelnik
Dalibor Domitrović

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime