Stožer CZ logo

Županijski stožer CZ Karlovačke županije dostavio nam je priopćenje za medije.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Priopćenje za medije

Drugi dan za redom u Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba, što znači da je broj pozitivnih u Karlovačkoj županiji i dalje 22, s time da je jedna osoba na žalost preminula.

U OB Karlovac hospitalizirano je 9 osoba, 10 ih je na kućnom liječenju te su 2 osobe u  Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu. Ukupno je testirano 207 osoba. Bitno je napomenuti da je stanje u svim trima bolnicama na području Karlovačke županije stabilno, što pokazuje visoku savjesnost i disciplinu naših građana. Tako je primjerice  u karlovačkoj općoj bolnici jučer bilo 50 pregleda , u ogulinskoj 46.

Sukladno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, pojam „poljoprivredne ljekarne“ podrazumijeva i vrtne centre i rasadnike koji prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, izdana je dodatna uputa. Prema toj uputi, vrtni centri i rasadnici koju prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu mogu raditi uz obvezu poštivanja Odluke o radnom vremenu trgovina  te mjera socijalnog distanciranja i svih mjera koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Djelatnici PU Karlovačke svakodnevno provjeravaju osobe stavljene pod administrativni nadzor (samoizolaciju) te je do sada evidentirano 60 kršenja te iste mjere. Trenutno se vrši distribucija pristigle opreme po prioritetnim ustanovama.

Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Stožer CZ Karlovačke županije i dalje je u stalnom kontaktu te će o svim informacijama izvještavati javnost.

                                                                                                 Načelnik Stožera CZ Karlovačke županije

                                                                                                                                          Josip Ribar

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime