Predsjednik ogulinskog DSS-a Siniša Ljubojević ponovno je dao priopćenje za javnost nastavno na prijedloge mjera za pomoć našim obrtima i tvrtkama koje je dao gradonačelniku, a gradonačelnik ih je nazvao neozbiljnim i smiješnim. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“DSS Ogulina je 17. i 19. ožujka 2020. pozvao gradonačelnika Ogulina da hitno donese prijedlog mjera za ublažavanje posljedica koronavirusa na lokalno gospodarstvo. 

Predložene mjere od strane DSS-a gradonačelnik je nazvao smiješnim, ali 15 dana kasnije,zamjenik gradonačelnika Ogulina najavljuje mjere pomoći koje smo tražili od gradonačelnika. 

Da je gradonačelnik reagirao na vrijeme i da je bio zainteresiran, mjere su mogle biti prihvaćene na održanoj konferencijskoj 10.sjednici Gradskog vijeća 31. ožujka. 

Vjerujemo da je netko razumniji u SDP-u ipak primorao gradonačelnika da reagira na štete koje je već sada pandemija prouzročila ogulinskim poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovima, pa je prijedloge najavio zamjenik, kojem prijedlog nije bio smiješan. 

Predlažemo gradonačelniku Ogulina  da predviđene mjere za ublažavanje posljedica na gospodarstvo zbog koronavirusa se ne ograničavaju do 30.lipnja kako je zamjenik gradonacelnika najavio, već da se uvedu  do kraja 2020., odnosno do 31.12.2020

Također predlažemo da Grad Ogulin osigura bespovratna sredstava poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovima i na taj način novcem iz Proračuna pomognemo sačuvati radna mjesta. 

Sredstva u Proračunu za infrastrukturne projekte koji se ne sufinanciraju sredstvima iz EU fondova trebaju biti preusmjerena na pomoć lokalnom gospodarstvu. 

Nadamo se da Grad i gradska poduzeća neće više u ovom teškom periodu zapošljavati kako smo imali prilike nedavno svjedočiti već javnim novcem čuvati radna mjesta ogulinskog gospodarstva.

Siniša Ljubojević – predsjednik DSS Ogulin i gradski vijećnik”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime