hitna sarajevo

Zaposlenik Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini u četvrtak je zadao puno muke medicinskom osoblju i sarajevskoj policiji kada je odlučio pobjeći iz izolacije koja mu je određena nakon što je utvrđeno da je zaražen koronavirusom.

Muškarac čije državljanstvo nije poznato pobjegao je iz Klinike za plućne bolesti u Sarajevu koja je pretvorena u centar za izolaciju oboljelih od zaraze virusom SARS-CoV-2.

Medicinsko osoblje klinike o njegovom je bijegu izvijestilo policiju koja je za njim započela potragu a nakon nekoliko sati pronašli su ga u starom dijelu Sarajeva. Potom su morali pozvati posebno opremljeni tim hitne pomoći sa zaštitnim odijelima kako bi ga vratili natrag u bolnicu. No bjegunac se nije smirio ni u vozilu hitne pomoći. Iskoristio je trenutak kada se ono zaustavilo na semaforu pa je iskočio i ponovo pokušao pobjeći. Tu je ponovno na red došla policija. Vozilom hitne pomoći u konačnici je vraćen u kliniku iz koje je pobjegao.

Iz Delegacije EU-a na Twitteru su potvrdili kako je riječ o osobi koja je kod njih zaposlena.

“Možemo potvrditi da je naš zaposlenik pozitivan na koronavirus i da je bio na skrbi medicinskog osoblja u Sarajevu te da je danas napustio okrug bolnice. Brzo smo reagirali u koordinaciji s vlastima te osigurali povratak našeg zaposlenika u bolnicu”, stoji u objavi. Dodali su kako su sada u izolaciji i svi drugi koji su bili u kontaktu sa zaraženim. 

U cijeli slučaj na kraju se moralo umiješati i Županijsko tužiteljstvo u Sarajevu koje će odlučiti hoće li protiv bjegunca koji je svojim postupcima ugrozio zdravlje niza drugih osoba biti podnesena kaznena prijava.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime