Ogulin.eu Hotel Grabovac u funkciji karantene besprijekorno funkcionira

U naselju Grabovac, općina Rakovica 10 km prije ulaza u Nacionalni Park Plitvička jezera smješten je hotel Grabovac. Od pojave epidemije koronavirusa, a odlukom Stožera CZ Karlovačke županije (sukladno odluci Stožera CZ RH), hotel je prenamijenjen u karantenu, sve dok za to postoji potreba.

Trenutno se u hotelu u samoizolaciji nalazi 5 osoba, o kojima u 3 smjene brine 15 djelatnika.

Od ukupnog broja djelatnika, aktivirano je njih 15 koji rade na organizaciji i praćenju uputa dobivenih od Stožera za provođenje postupaka u karanteni. To se odnosi na prihvat gostiju, smještaj, uz napomenu da je sve beskontaktno te uz strogo pridržavanje sigurnosnih mjera i obveznu dezinfekciju “ – ističe predstojnica podružnice hotelijerstva i ugostiteljstva NP Plitvička jezera Dragana Franjković

U obilasku karantene danas su u smjeni bile i dvije djelatnice Bara Hodak i Marija Vuković. Opremljene zaštitnim odijelima i maskama, istaknule su kako je ovo za njih jedno potpuno novo iskustvo, situacija na koju su se brzo naviknule. Kao i svi ostali djelatnici, njihov posao uključuje dostavu hrane do soba, gdje osobe koje se nalaze u samoizolaciji preuzmu hranu kad se one udalje, praćenje temperature osoba, a nerijetko i samo telefonski razgovor sa gostima kako bi im skratili vrijeme koje moraju tamo provesti.

Karlovačka županija je za potrebe karantene poslala 2 pošiljke zaštitne opreme kako bi olakšala rad svih djelatnika.

Zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan- Dolinar zahvalila je svim djelatnicima i predstojnici što nesebično pridonose u borbi protiv koronavirusa.

Obilaskom hotela, u ovom slučaju prilagođene karantene, možemo svjedočiti besprijekornom funkcioniranju karantene te iznimnoj brizi koju svi ovdje ulažu kako bi boravak onih osoba koje moraju biti u samoizolaciji bio što lakši. Zahvaljujemo svima koji nesebično pružaju svoju pomoć s nadom da će sve brzo završiti i da će ovaj prekrasan hotel ponovno preuzeti svoju pravu namjenu i da će uskoro biti pun turista, što ovaj kraj to i zaslužuje.“ – kazala je zamjenica župana Vesna Hajsan-Dolinar

Do sada je u karanteni boravilo 29 osoba, a smirivanjem epidemiološke situacije taj se broj smanjuje te se svi u hotelu, kao i ostali mještani nadaju da će se stanje što prije normalizirati te da će uskoro biti spremni i za prihvat prvih gostiju.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime