Ovo je jedan od primjera kada lokalno javno poduzeće koji najveći dio svojih prihoda ostvaruje gospodarenjem komunalnog otpada i upravljanjem groblja, koristi mjere vlade potpora za 3 mjesec.
Kada Plenković kaže da je “upumpao” u gospodarstvo silnu lovu, mislio je prije svega na privatni sektor, međutim vidljivo je iz ovog ali i drugih sličnih primjera da su u ovu masu uključili i javni sektor kroz javna poduzeća.
S obzirom da se ovdje radi o komunalnom poduzeću, monopolistu, čiju cijenu usluga određuje dekretom grad, postavlja se pitanje kako je moguće da ovakvo poduzeće uopće dođe na listu za korištenje mjere potpora zaposlenicima!?
Utjecaj pandemije korona virusa u prihodima ovog javnog poduzeća za 3. mjesec nije utjecao skoro niti jednu lipu, naročito što je javno zamjenik gradonačelnika izjavio da neće za treći mjesec prihvatiti zahtjeve da se poduzetnici koji ne rade oslobode plaćanja odvoza smeća.
Znači odbili su pomoći na ovaj način svoje korisnike koji ne rade, a sami su se prijavili za mjere pod čudnim okolnostima!
Da li je prihvatljivo da pod padom prihoda uvjetovanog korona virusom, kao uvjetom za potpore, uguramo i brzopletu odluku gradonačelnika koji je prošle godine drastično povećao cijenu odvoza otpada pa se naknadno “pokrio ušima” i istu kasnije umanjio. I sada se to iskazalo kao pad prihoda? Što ova situacija ima veze za ovom epidemijom i da li je to dozvoljeno?
Čudna priča i baš bi svi voljeli čuti kako je korona virus umanjio prihode komunalnom poduzeću kod odvoza otpada za 20%? Svi računi su jednaki kao i u siječnju i veljači! Svi bi htjeli vidjeti to objašnjenje!
Ali ostaje činjenica da su se u ovu isplaćenu sumu koja je isplaćena po ovoj mjeri uvukli mnogi kao i ovo javno komunalno gradsko poduzeće, ali će i dalje ostati u javnosti da su sve uzeli privatnici!

1 KOMENTAR

  1. Zanimljivo, jedan mi vijećnik SDP-a prije nekoliko dana u komentarima na Face-u (OG portal od 19.travnja “Oči u oči”, pogledajte)”servirao” u komentarima kako neki privatnici iskorištavaju (sada) državu u ovoj krizi sa radnicima. Sada uz “iskorištavanje” tih privatnika iste privilegije iskoristilo i gradsko poduzeće Grada Ogulina -Stambeno komunalno gospodarstvo! Iskoristilo je iz razloga što posluju sa 20% gubitaka. ŠTO JE SAD OVO? Posluju sa 20% gubitaka! Cijene su ostale iste, a zašto onda 20% gubitaka ima Stambenom. Pa u vrijeme HDZ-a to nije bilo! Gospodinu vijećniku koji me je blokirao na Face-u poslije naših debata poručujem i dalje ono što sam u jednom od komentara 19.travnja na OG portalu “Oči u oči” rekao da sadašnja vlast nema u svojim redovima vrsnog ekonomistu, a sada se pokazalo da je i pravna služba koma,..,totalna koma. Ovo je sada točka na “i” koja će se na slijedećim lokalnim izborima za godinu dana nekome obiti o glavu. Mislim da si sada članovi i simpatizeri koji su glasali za SDP prije tri godine (pogotovo iz redova HDZ-a) čupaju kosu na glavi. Molim vas ne čupajte si kosu na glavi jer ste tada glasali za promjene, i dobro ste postupili. Sada si lupajte glavom o zid, zaslužili ste!😁

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime