Pravo na povećanje javne površine za postavljanje terase može se ostvariti do donošenja odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kojom se ukidaju mjere ograničavanja poslovanja ugostiteljima, a najduže do 30. rujna 2020. godine. Za korištenje dodatne javne površine u svrhu postavljanja terase ne plaća se naknada.  

Kao mjera pomoći poslovnim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost u novonastalim okolnostima propisanim od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Grad Karlovac donio je odluku “kojom se nastoji pomoći poslovnim subjektima na način da će im se omogućiti korištenje javne površine za postavljanje terase u odnosnu na uobičajenu veličinu”, prenose iz gradske uprave.

Karlovački ugostitelji koji su gotovo dva mjeseca imali prisilni ključ u bravi zbog epidemije koronavirusa vrata svojih kafića i restorana otvaraju u ponedjeljak 11. svibnja, a kako bi se ublažile neminovne posljedice koje će imati u poslovanju pod mjerama, pomaže i Grada Karlovac. 

Kao dodatnu mjeru pomoći ugostiteljima Grad Karlovac subvencionirat će i troškove prilagodbe na rad poslovnim subjektima u djelatnostima kojima je bio zabranjen rad uslijed pandemije bolesti COVID – 19 u visini do 5.000,00 kn jednokratno. Priznat će se troškovi poput izrade zaštitnih pregrada, nabave zaštitnih maski, odijela za osoblje, jednokratnih ručnika, sredstava za dezinfekciju i sl.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime