Drugu nedjelju za redom crkve ogulinskog dekanata opet su pune vjernika, a ova, 5. Vazmena nedjelja je bila skoro prepuna, uz pridržavanje mjera socijalne distance, na prethodno označenim mjestima u klupama te prethodno dezinficirane ruke.

Na svakoj misi bilo je preko 70 vjernika u klupama, što je pokazatelj da su se ljudi počeli vraćati u Crkve, nakon početnog straha od corona virusa.

Jutarnje mise u najvećoj župi Ogulina, sv. Križu je predslavio župni vikar vlč. Josip Tomljanović govoreći u homilijama o Isusovoj izreci iz Ivanovog evanđelja „Ja sam put, istina i život!“. Do Boga možete preći samo kroz mene, prenio je Isusovu misao vlč. Tomljanović te poručio do je Isus put do sigurne luke i zajedničkog druženja s Bogom. On je svojevrsni GPS pomoću kojeg možemo ostvariti smisao svog vjerničkog života. Isus je i istina jer vjera nije ideologija već susret svakog od nas s uskrslim Kristom. On je istina otvorena svima. Isus je također i život, jer pravi život nije samo biološki, već počinje krštenjem, a majka nam je naša Crkva.

Misao je to koju je Isus prvi putra izrekao u dvorani posljednje večere, zaključio je svoju propovijed. Vlč. Tomljanović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime