Prva osnovna škola Ogulin PŠ Zagorje

U ponedjeljak, 11. svibnja započela je nastava u školama za učenike od 1. do 4. razreda. U škole se vratio mali dio učenika nižih razreda. Većina roditelja je odlučila ostaviti školarce da od kuće prate nastavu na daljinu.

U Prvoj osnovnoj školi Ogulin učenici su započeli nastavu u područnim školama Zagorje i Desmerice i to njih 17, dok je u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić u matičnu školu krenuo 1 učenik.

OŠ Ivane Brlić-Mažuranić izradila je i objavila na mrežnim stranicama Provedbeni plan otvaranja škole, a u razgovoru s ravnateljicom Anđelkom Salopek potvrđeno je da su sve škole prije provođenja nastave informirale roditelje i poduzele sve pripremne radnje za provođenje Uputa HZJZ.

U obe ogulinske osnovne škole nastava je protekla u redu i prema uputama HZJZ, kao i u ostatku Hrvatske. Učenici su odmah na ulazu dezinficirali potplate i ruke, gdje su ih dočekale učiteljice, te ih povele prema učionici u kojoj su bili smješteni. Učenici se moraju preobuti ispred učionice i odložiti cipele. Svaki učenik je bio sam u klupi, dva metra udaljenoj od najbližeg prijatelja iz razreda. Svaki razred ima zasebnu kupaonicu, a u školu ne smije ući nitko osim zaposlenika i učenika, pa čak ni roditelji.

U Karlovačkoj županiji ukupno je u klupama bilo 108 učenika nižih razreda. Najveći broj učenika je na ozaljskom području – 26. U Cetingradu je 1 učenik, u Rakovici 17 učenika, Barilović odnosno njihova područna škola Belaj 10 učenika, Josipdol odnosno Oštarije 1 učenik, te Osnovna škola Draganići 7 učenika, rekla je za Radio Mrežnicu županijska pročelnica Marija Medić. U Dugoj Resi niti jedan učenik nižih razreda nije došao u školu, a u Karlovcu 24 učenika.

Na razini cijele Hrvatske danas je u školske klupe sjelo svega 3 % učenika i učenica što je otprilike 4000 učenika.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime