Ogulin.eu Policija digla kaznenu prijavu protiv povjerenstva tvrtke “Rijeka 2020” zbog odabira Novosađana za pripremu otvorenja EPK

Protiv šestorice hrvatskih državljana podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske šturo priopćili da je protiv šestorice hrvatskih državljana podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Služba gospodarskog kriminaliteta i korupcije sumnjiči ih da “kao članovi stručnog povjerenstva tvrtke s područja Rijeke u postupku javne nabave, provedenom krajem prošle godine, kao najpovoljnijeg ponuditelja izabrali tvrtku sa sjedištem u stranoj državi iako ista nije ispunjavala tražene uvjete te je trebala biti isključena iz postupka javne nabave”.

Time su počinili kazneno djelo nezakonito pogodovanje budući je riječka tvrtka s izabranom tvrtkom sklopila ugovor o poslovanju veće materijalne vrijednosti, navodi se u policijskom priopćenju, potpuno lišenom bilo kojih drugih detalja.

Da je policija bila u tvrtki Rijeka 2020. i tražila dokumentaciju vezanu uz natječaj za nabavu pozornice i audiovizualne opreme za otvorenje EPK, na kraju je potvrdila i direktorica Rijeka 2020. Emina Višnić.

– Do sada nemamo službenu potvrdu o završetku i ishodu tih istražnih radnji. Stoga, ako se u objavi policije o prijavi DORH-u doista radi o osobama iz Rijeke 2020, ne znamo na čemu bi se ta prijava uopće mogla temeljiti jer je sam postupak nabave dovršen po preporukama Državne komisije za kontrolu javne nabave (DKOM) i nikakva daljnja rješenja DKOM-a po pitanju ove nabave ne postoje, odnosno prihvaćen je odabir izvorno izabranog ponuditelja, kaže u svom priopćenju direktorica riječkog EPK.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime