Nogometni kup hrvatske

Nakon velikog preokreta Lokomotive u Koprivnici gdje su Zagrepčani slavljem od 3:1 izborili finale Hrvatskog nogometnog kupa, danas ćemo na Rujevici dobiti drugog sudionika finala.

Za plasman u finale bore se Rijeka i Osijek, a utakmicu možete pratiti u prijenosu na Drugom programu HTV-a od 20.15.

Riječani brane naslov pobjednika Kupa i u lovu su na treće “Rabuzinovo sunce” u posljednje četiri sezone. Lani su u finalu igranom u Puli s 3:1 bili bolji od Dinama, a istim rezultatom svladali su istog protivnika i u finalu igranom 2017. u Varaždinu.

Rijeka je dosad 12 puta igrala u polufinalu Kupa, a šest je puta stigla do finala. Uz naslove 2019. i 2017., u kolekciji ima još tri titule u Kupu (2005,. 2006., 2014.).

Osijek i Rijeka su u Kupu odigrali osam međusobnih susreta i zanimljivo, nije bilo neodlučenih ishoda. Oba sastava upisala su po četiri pobjede, a dvaput je dalje prošao Osijek, a dva puta Rijeka.

Osječani su Rijeku oba puta izbacili u četvrtfinalu, dok je Rijeka jednom slavila u četvrtfinalu, a jednom u polufinalu, posljednji put u sezoni 2016/17.

Rožman poručuje: Nema alibija; Kulešević bez kalkulacija

– Očekuje nas susret protiv iskusne ekipe s odličnim pojedincima, ali moramo se fokusirati na sebe. Kako biti bolji u svim fazama igre. Mislim da će odlučili neki mini detalji, izjavio je trener Rijeke Simon Rožman u najavi utakmice.

Osijek se deseti put probio do polufinala. Do sada je dva puta bio uspješan u polufinalima, a jednom je i osvojio Kup, 1999. u Maksimiru protiv Cibalije.

Svjestan je trener osječkog sastava Ivica Kulešević da će njegova momčad morati odigrati hrabro i odlučno u želji za pobjedom.

– Rijeka ima jako dobar napadački potencijal, no valja istaknuti kako je i defanzivno, prije ove prisilne stanke, izgledala vrlo sigurno. No, imamo i mi svojih aduta, sigurno i kvalitetu za dobru prezentaciju i ostvarenje svojih želja i ciljeva, rekao je Kulešević.

Finale Hrvatskog nogometnog kupa na rasporedu je 1. kolovoza u Šibeniku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime