Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković prisustvovao je sjednici Županijskog odbora HDZ-a Karlovačke županije u prostoru Školske sportske dvorane na Rakovcu.

-Danas smo obavili razgovor s jednom od naših najsnažnijih stranačkih organizacija HDZ-a, vrlo je kvalitetna i ima veliku podršku birača po gradovima i općinama u Karlovačkoj županiji i izvijestili smo ih o planovima za predstojeće parlamentarne izbore i očekujemo odlične rezultate kao što je to bilo i ranijih godina.

Radom HDZ-a Karlovačke županije sam jako zadovoljan, posebno sam zadovoljan s Nadom Murganić, ali i s drugim kolegama, odlično surađujemo, tu je i Tomo Medved, zamjenik predsjednika HDZ-a, a Karlovačka županija je u pogledu stranačke strukture izrazito utjecajna i na nacionalnoj razini, poručio je Plenković.

Istaknuo je i kako na predstojećim izborima očekuju povjerenje hrvatskih birača, s obzirom na postignuća, na aktivnosti koje su imali s obzirom na situaciju u upravljanja krizama, osobito  zadnjoj vezanoj uz Covid-19 u javnozdravstvenom i ekonomsko socijalnom smislu, a i vezano uz pozicioniranje na europskoj razini i među međunarodnim financijskim institucijama gdje se očekuje snažan ekonomski oporavak u sljedećih sedam godina.

Što se tiče formiranja lista, pa tako i za 7. Izbornu jedinicu rekao je kako su dali niz prijedloga kandidatkinja i kandidata, ali kako su još u fazi analize, a liste će HDZ usuglasiti do 15. lipnja.

Vezano uz zadnju aferu oko vjetrolektrane, rekao je kako se HDZ bori protiv korupcije.

-Vidjeli ste kakvom smo brzinom reagirali i na razini Vlade i na razini stranke. Prema tome što se nas tiče sve ono što je sporno otklanjamo s horizonta HDZ-a, naglasio je.

Istaknuo je i kako im je intencija da se što prije formira Vlada i da što prije krenu u rješavanje velikih tema koje su na dnevnom redu bilo da je to gospodarstvo, bilo javnozdravstvena situacija, provođenje reformi i drugo.

-To je cilj i mislim da ove redovite izbore treba tako razumjeti, s aktiviranjem gospodarstva, mjerama kojima smo stali iza privatnog sektora, vidjeli smo već koliko je tvrtki iskoristilo pravo za naknadu za mjesec ožujak i travanj, slijedi i za lipanj, naša je procjena da će ukupno biti gotovo šest milijardi kuna uloženo u radna mjesta i očuvanje radnih mjesta u privatnom sektoru na razini države. Takvu vrstu snažne potpore stajanja iza privatnog sektora nismo nikad u Hrvatskoj do sada uopće imali, poručio je Plenković.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime