U Županijskoj gospodarskoj komori Karlovac održana je prezentacija projekta Aglomeracija Karlovac – Duga Resa. U dogovoru s gradonačelnikom Grada Karlovca, Damirom Mandićem, u ime nositelja europskog projekta Aglomeracija Karlovac – Duga Resa tvrtke Vodovod i kanalizacija d.o.o. Karlovac projekt je predstavila direktorica Katarina Malenica.

-Kada govorimo o situaciji u kojoj se nalazimo ovo je svakako projekt koji će nam pomoći da lakše podnesemo teret krize, jer ulaganje više od 450 milijuna kuna je konkretno ulaganje od kojeg će imati koristi gospodarstvo i naravno svi građani, istaknuo je predsjednik Županijske gospodarske komore Karlovac Zlatko Kuzman.

Očekuje se potpuna priprema i prijava na javne natječaje karlovačkih poduzetnika koji su sigurno spremni za ovakav poduzetnički izazov. Ukupna vrijednost projekta 447,6 milijuna kuna, a prihvatljivi troškovi su 330,7 milijuna kuna od čega 227,4 milijuna kuna čine bespovratna sredstva iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.”. Preostalu financijsku vrijednost u projektu osigurat će Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatske vode te jedinice lokalne samouprave. Projekt obuhvaća izgradnju i dogradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje te izgradnju postrojenja za solarno sušenje mulja, uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Karlovac s rokom provedbe do kraja 2023. godine.

Prema riječima Damira Mandića projekt je nadogradnja ISPA projekta. Kroz širenje sustava odvodnje otpadnih voda i obnovu vodoopskrbne mreže na području aglomeracije Karlovca i Duge Rese cilj je unaprijediti kvalitetu usluge, zaštite okoliša te podizanje kvalitete života stanovništva na tom području. U tijeku je provedba postupka javne nabave za navedene aktivnosti što znači uspješan početak provedbe projekta. (b.o.)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime