upan i stožer

Dobrom organizacijom i operativnošću rada Stožer CZ Karlovačke županije spriječio mnogo veću štetu od virusa COVID-19 na prostoru naše županije

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova i zamjenik načelnika Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske Damir Trut, sa suradnicima i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva te članica Nacionalnog stožera CZ dr. Maja Grba Bujević posjetili su u ponedjeljak, 8. lipnja, Karlovačku županiju.

Tim je povodom, u Uredu župana, održan sastanak sa županom Damirom Jelićem i suradnicima te članovima Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije na temu rada i funkcioniranja Stožera tijekom koronakrize. Uz to, bilo je riječi o pripremi predstojeće turističke sezone te protupožarne sezone na Jadranu.

Goste je pozdravio župan Damir Jelić te im prikazao sažetak i organizaciju rada Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije tijekom koronakrize. Rad Stožera pratila je Karlovačka županija kao institucija, tako da je žurno urađen rebalans proračuna. Zajedno s Općinama i Gradovima prikupljeno je 4 milijuna kuna kojima su kupljena sredstva za borbu protiv pandemije. S druge strane 2 milijuna kuna Županija je odvojila za gospodarstvo i 4 milijuna kuna za dječji doplatak.

Prezentaciju rada Stožera predstavio je načelnik Stožera Josip Ribar, naznačivši glavne pravce djelovanja i mjere koje je Karlovačka županija poduzimala u smirivanju epidemiološke situacije te posljedica djelovanja pandemije virusa COVID-19 na gospodarstvo Karlovačke županije. Gosti su izrazili zadovoljstvo uspješnim radom i dobrom organizacijom rada Stožera CZ Karlovačke županije te mjerama koje je Karlovačka županija brzo i učinkovito primjenila na suzbijanje posljedica krize, kako na zdravstveno-epidemiološku situaciju tako i na gospodarstvo. Pohvaljena je suradnja s Nacionalnim stožerom, a posebno brza organizacija i preustroj županijskog Stožera po saznanju da članovi Stožera moraju u 14-dnevnu samoizolaciju, što nije ostavilo nikakve negativne posljedice po rad i operativnost. Jednoglasno je izražena zahvala svim zdravstvenim djelatnicima te djelatnicima ustanova koje brinu o starijim i nemoćnim osobama na vrijednom i predanom radu koji je doprinio da virus nije ušao u zdravstveni sustav i sustav ustanova koje skrbe o starim i nemoćnim osobama.

Na temu aktivnosti vezanih uz akciju TURS, pripreme i provedbe turističke sezone, goste je izvjestio načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić. O aktivnostima vezanim uz pripremu protupožarne sezone na Jadranu i spremanja dislokacije vatrogasnih snaga iz Karlovačke županije u priobalje izvjestio je glavni županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković.

upan i stožer 1

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime