Sastanak OPG u slunju

S obzirom na potporu namijenjenu razvoju poljoprivredne proizvodnje na našem području koja iznosi 1,7 milijun kuna, održan je sastanak u gradu Slunju s predstavnicima poljoprivrednih proizvođača kako bi se uvidjele potrebe s terena, a u svrhu što bolje raspodjele sredstava.

Sastanak je predvodila zamjenica župana Martina Furdek – Hajdin s v.d. pročelnicom Anom Valić i suradnicom Kristinom Magdić. Nazočio je i zamjenik JU Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije Krunoslav Kralj sa suradnicom Sandrom Cvitković Šebrek. Sastanku su prisustvovali predstavnici OPG-ova: Zdenko Močnik, Marinko Brajdić, Mihaela i Oliver Turkalj, Petar Turkalj te predstavnici Veterinarske stanice Vojnić Davor Požega i Saša Tiršek.

Nakon iznesenih problema i trenutne situacije na terenu po pitanju raspolaganja zemljištima, plasiranja proizvoda na tržište te nepostojanja objekta klaonice na području Slunja, dogovoreni su sljedeći koraci prema kojima će se Karlovačka županija, zajedno s JU Regionalnom razvojnom agencijom Karlovačke županije, aktivno uključiti u razvoj i poticanje stočarskog i mljekarskog sektora. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime