Gsb og krizma

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predslavio je svečano misno slavlje u najvećoj župi gospićko-senjske biskupije, sv. Križa u Ogulinu u subotu 20. lipnja na kojoj je podijelio sakrament svete krizme za 80 krizmanika obje ogulinske osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić i Prve osnovne škole.

Suslavili su župnik župe sv. Križa Josip Štefančić, tajnik biskupa Križića preč. Mišel Grgurić i župni vikar vlč. Josip Tomljanović. Glazbom je misno slavlje uzveličao zbor mladih pod vodstvom Tomislava Kljajića.

               Biskup je krizmanicima prenio više značajnih poruka, važnih u bitnom razdoblju njihova vjerničkog života. Prvo je ukazao na bogatstvo koje zna okupirati čovjeka radi čega se distancira od ljudi pa čak i vlastite obitelji te komunicira samo s bogatstvom. Vjerovati znači imati pouzdanje u Boga koji nam daje primjer ptica nebeskih. One nikad ne ostaju gladne, no moraju same tražiti hranu. Vjernici nikada ne smiju biti beznadni, nije u životu važna samo hrana, piće i odjeća. Imamo primjere planetarno popularnih mladih sportaša, glazbenika koji su uz sve bogatstvo skončali u drogi jer se nisu znali nositi s prazninom srca. Upravo zato zazivajmo Duha Svetoga da vam bude svjetlo u srcu da vas čuva na životnom putu. Roditelji, molite za svoju djecu koja znaju biti povodljiva zbog zavodljivih uzora te znaju zastraniti i biti obeshrabreni. Ako činite dobro, neki će reći da to činite iz interesa, nailaziti ćete na zapreke, no to vas ne treba obeshrabriti. Nemojte odustajati, budite graditelji a ne rušitelji, zaključio je biskup Križić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime