Pasionska baština, najznačajnija manifestacija koja valorizira i popularizira hrvatsku korizmenu baštinu, u novonastalim okolnostima uzrokovanim COVID-om 19, ove se godine po 29. put održava u Zagrebu. Čast da nastupe na ovogodišnjoj Pasionskoj baštini, po treći je puta imao i Vokalni ansambl KUD-a „Klek“ Ogulin koji je u utorak, 29. lipnja 2020. u crkvi Sv. Križa u Sigetu, održao cjelovečernji korizmeni koncert.  

Koncertom pod nazivom „Narode moj ljubljeni“ dirigirao je maestro Joško Ćaleta, a izbor i animaciju potpisuju Nikolina Luketić Delija i Joško Ćaleta. Vokalni ansambl KUD-a „Klek“ je predstavio svojim izvedbama djelić raznolikosti koja krasi hrvatsku tradicijsku vokalnu baštinu, a program je upotpunjen etnološkim zapisima običaja korizmenog perioda i Velikog tjedna u ogulinskom kraju.

Upečatljivosti nastupa, uz vrhunsku izvedbu ogulinskih pjevačica i pjevača, doprinijele su i korizmene ogulinske narodne nošnje u kojima su članovi Vokalnog ansambla nastupili.

Iako je ovogodišnju korizmenu turneju vokalnog ansambla KUDa „Klek“ poremetila aktualna epidemiološka situacija koja je upravo korizmeno razdoblje i Veliki tjedan ove godine napravila neprepoznatljivim u odnosu na ranija razdoblja, ansambl je veseljem prihvatio poziv organizatora da barem na ovaj način, izvan korizmene sezone, predstavi svoju glazbenu aktivnost koja posebice u korizmenom izričaju ima svoju specifičnu težinu i moć na koju je izuzetno ponosan.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime